Ad Code

Responsive Advertisement

Αιτία της σημερινής κρίσης….. είναι η απληστία, και η βλακεία !!!


Βέβαια ο κάθε ένας μπορεί να ερμηνεύσει αυτά τα λόγια με τον δικό του τρόπο .

Όπως όμως και να τα ερμηνεύσει κάποιος τα λόγια αυτά, έχω την πεποίθηση οτι δεν στοχεύουν όπως πολλοί θα ήθελαν σε ένα συγκεκριμένο χώρο ,πολιτικό ,οικονομικό, η κοινωνικό, αλλά σε ολους ,αλλά και στον κάθε ένα μας ξεχωριστά .

Απληστία είναι όταν κάποιες ομάδες ,ή μεμονωμένα άτομα, διακατέχονται από ένα άρρωστο πάθος να έχουν ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, και δεν διστάζουν να εκμεταλλεύονται συνανθρώπους ώστε να επιτύχουν εύκολο πλουτισμό, ή να αναρριχηθούν στην εξουσία .

Όπως επίσης είναι βλακεία, όταν μια κοινωνική ομάδα [ οποιαδήποτε ] στρέφετε εναντίον μια άλλης, παρεμποδίζοντας την στην καθημερινότητα της, αποκόβοντας την από κοινωνικές, ή επαγγελματικές, ή οτιδήποτε δραστηριότητες, Προκειμένου να πετύχει κάποια ωφέλη.

Πια << λογική >>……κατάφερε να περάσει στο κόσμο την ιδέα, ότι στερώντας βασικές ελευθερίες και δικαιώματα των συνάνθρωπων μας, μπορούμε να έχομε δήθεν κάποιο όφελος …[ μόνο η βλακεία ] .

Ακόμα και αν μπορεί να υπάρξει κάποιο όφελος, θα είναι προσωρινό, διότι η κίνηση αυτή περιέχει το στοιχείο του…. εκβιασμού.

Αλλά επίσης πως γίνετε εκμεταλλεύοντας τον συνάνθρωπο μας να επιτύχουμε την ευημερία, ή την πολυπόθητη ευτυχία ……[ μόνο η απληστία ].

Η ευμάρεια σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προέρχεται από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, και αν υπάρξει, θα είναι πολύ προσωρινή, και πολύ επιφανειακή, όπως αποδεικνύεται πλέον με την κατάρρευση και του καπιταλιστικού συστήματος .

Ποιος αλήθεια κατάφερε να μας πείσει εμάς , αλλά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι η στέρηση της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ενός, είναι………..δικαίωμα του άλλου ???.

Αλλά και ακόμη, ποιος μας έχει κάνει να πιστέψουμε ότι η εκμετάλλευση των συνανθρώπων μας , είναι και ………δρόμος για την ευημερία ???

Κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές τις λέμε ΑΓΩΝΑ,

Και κάποιες άλλες Τις βαφτίζουμε … ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Είναι όμως……. ίδιες ……..συμπεριφορές, με θύμα πάντα το ίδιο πρόσωπο

Τον απλό πολίτη !!

Είναι όπως ένα νόμισμα με δυο όψεις, η μια όψη χρειάζεται την άλλη για να είναι νόμισμα…..!

Η μια μεριά είναι η απληστία και η άλλη η βλακεία

Ο κάθε ένας μας είμαστε κάτι σαν σχιζοφρενείς προσωπικότητες , στραμμένοι τραγικά εναντίον του ίδιου μας του εαυτού .[ Martin Luther King ]

Σαν μαριονέτες είμαστε οι περισσότεροι, και έρμαια στους Δεξιούς,

Αριστερούς, Κεντρώους ,Μεσαίους, παραδιπλανούς, στους

Σινομοσιολόγους, στους συνδικαλιστές, επιχειρηματίες, και στους κομματάρχες .

Όλοι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν ……από πού άραγε ?????

Όλοι φωνάζουμε , να ξυπνήσουν όλοι !!! να ξεσηκωθούμε για έναν αγώνα που ο κάθε ένας τον αντιλαμβάνεται τελικά όπως θέλει.

Έχουμε κατεβάσει βιβλιοθήκες ,διαβάζοντας τα πιο απίθανα πράγματα ,τους πιο αξιόλογους συγγραφείς, ποιητές, λογοτέχνες, και φιλοσόφους ,έχουμε απομνημονεύσει τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά ρητά, και με την πρώτη ευκαιρία

Τα λέμε και στους άλλους , προσπαθώντας να επικυρώσουμε την άποψη μας, αν και η αλήθεια είναι ότι ούτε καν ξέρουμε την σημασία τους η το νόημα τους .

Όλοι είμαστε διανοούμενοι ξερόλες, με εμπειρία δήθεν και πείρα από την ζωή, η γλώσσα μας τρέχει ροδάνι, και αναλύει τα πάντα ,για όλα έχουμε απαντήσεις και κορδωνόμαστε σαν τα παγώνια. Επαναλαμβάνοντας αυτά που έχουμε ακούσει από άλλους ,σαν παπαγάλοι.

Εχομε ένα χαρτί που γράφει << πτυχίο>>, και έχουμε την πεποίθηση ότι η αξία του να είσαι πιο άνθρωπος από τον άλλο , και απόδειξη της υποτιθέμενης ευφυΐας μας , βρίσκεται εκεί γραμμένη .

Κοκορευόμαστε ότι εμείς έχουμε διδάξει την γνώση και την έχουμε διαμοιράσει σε όλο τον πλανήτη ,ότι είμαστε τι λίκνο του πολιτισμού……………………………………ποιοι εμείς ?

πια είναι η σχέση μας με τους προγόνους μας? ……….και κατά πόσο εφαρμόζουμε τα λεγόμενα τους ?

Και ενώ είμαστε μαριονέτες και φερέφωνα του κάθε κόμματος ,σωματείου ,οργάνωσης ,ή επιχείρησης, αυτοαποκαλούμαστε ελεύθεροι πολίτες με ελεύθερη σκέψη .

Οι περισσότεροι δεν σεβόμαστε ούτε καν το δικαίωμα της άποψης του συνανθρώπου μας, και αν η άποψη αυτή διαφέρει και από την << γραμμή >> , ή την κατεύθυνση , ο συνάνθρωπος καταγράφετε με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα !!!

<< διαφωνώ με ότι λες αλλά θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες>> έλεγε ο [ Βολτέρος ] πριν από 500 χρόνια, αλλά ποιος τον ακούει, από εμάς τους πρώτους διδάξαντες την δημοκρατία.

Ούτε καν λίγο αισιόδοξος δεν μπορεί να είναι κάποιος σήμερα, αν κάνει το λάθος να είναι, τότε μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη, και εκτός πραγματικότητας .

Η εικόνα που << φυσιολογικά >> πρέπει να έχει κάποιος είναι ….προβληματισμένος αγχωμένος, λίγο ως πολύ κακόμοιρος, σαλταρισμένος, και πρόθυμος για αγώνα φυσικά .

Αλλά έτσι μας θέλει το σύστημα φίλοι μου!!!

Δείτε ότι και το καπιταλιστικό σύστημα μας θέλει φοβισμένους, αλλά και οι υπόλοιποι, αριστεροί,

σοσιαλιστές, κλπ όλοι το ίδιο μας θέλουν !!.

Και ο λόγος είναι απλός …….φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι είμαστε καλύτερα ελεγχόμενοι .

Ενώ είναι γεγονός πλέον από την σύγχρονη ψυχολογία και ιατρική επιστήμη, ότι η θετική σκέψη και η αισιοδοξία ενισχύουν την ανάπτυξη και την δημιουργικότητα, οι συγκεκριμένες ομάδες που είναι έρμαια της απληστίας από την μια μεριά και της βλακείας από την άλλη, επενδύουν στην κακομοιριά την απαισιοδοξία και τον φόβο για να μπορέσουν να στηρίξουν την ύπαρξη τους αλλά και το σύστημα που τόσο ….αντιμάχονται.

Η αλήθεια είναι ότι εκεί βρίσκετε και η μεγαλύτερη παγίδα που ο κόσμος πέφτει κατά χιλιάδες .

Η ψεύτικη ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει αν ασκήσουμε βία, ή πίεση ή εκβιασμό .αυτή είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη και το μεγαλύτερο ψέμα , διότι αυτό είναι ….αδύνατον ..

Μόνο από ……<< μέσα>> ………… μπορεί να αλλάξει ο κόσμος ..

Αν δεν αλλάξει ο άνθρωπος, ο κόσμος δεν αλλάζει με κανένα τρόπο .Και αν προκύψει κάποια αλλαγή, θα είναι προσωρινή………… και όχι ουσιαστική !!!.

Όλες οι ουσιαστικές αλλαγές που έχουν γίνει, και γίνονται σε όλο τον πλανήτη προς την θετική κατεύθυνση, έγιναν επειδή πολύς κόσμος έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

Αλλά έχουμε πεισθεί για το αντίθετο, για ένα απλό λόγο, ………….. διότι μόνο με αντίδραση, και ανταγωνισμό μπορεί να συντηρηθεί το σύστημα της απληστίας και της βλακείας .

Και το σύστημα τι είναι ? ………………………πως λειτουργεί ?

Όλοι μας κατηγορούμε το σύστημα ότι είναι στραβό , και κατηγορούμε τον πρώτο που θα βρεθεί μπροστά μας και που θα είναι αντίθετος με την δική μας άποψη, σαν κομμάτι , και συντηρητή του συστήματος, σαν κομμάτι αυτού που μισούμαι περισσότερο .

λοιπόν…!!!…δεν είναι το σύστημα, …..η αντίθετη άποψη που έχει ο συνάνθρωπος μας, αλλά η διάθεση του ανταγωνισμού και της αντιπαλότητας που έχουμε εμείς εναντίον του.

Στο άκουσμα της διαφορετικής άποψης, τότε τον καταγράφουμε τον χαρακτηρίζουμε, και τον διαχωρίζουμε .

Για αυτό υπάρχουν και δεκάδες και εκατοντάδες διαφορετικές ιδέες, και απόψεις ,για κάθε ζήτημα ,ενώ ουσιαστικά το συμφέρον που όλοι παραδέχονται είναι ΚΟΙΝΟ .

Το σύστημα είναι η πολικότητα η διαχωριστικότητα ,ο ανταγωνισμός και αν το θέλετε και στα θρησκευτικά είναι ο δια-βάλω = διαχωρίζω= [ ο κολλητός μας ο διαβολάκος ]

λοιπόν, …………………….που είναι άραγε << κρυμμένο>> το σύστημα ??

Το σύστημα είναι το μυαλό μας, και ο τρόπος που σκεφτόμαστε .

Αν παρατηρήσουμε το πώς λειτουργεί το μυαλό μας θα καταλάβουμε και πως λειτουργεί το σύστημα .

Θα καταλάβουμε έτσι ότι το σύστημα δρα μηχανικά ,δεν έχει ευφυΐα ,αντιδρά συγκεκριμένα , και έχει συγκεκριμένους στόχους και αρχές ,και για να μπορέσει να συντηρηθεί προσθέτει συνεχώς νέους κανόνες στους ήδη υπάρχοντες .

Αυτό που είναι μέσα στο μυαλό μας εκφράζουμε, και δημιουργούμε και έξω μας, και αυτή η δουλειά δεν χρειάζεται πτυχίο φυσικά, αλλά ούτε και δίνει.

Και ο βασικός κανόνας είναι ένας …………ΥΠΑΚΟΗ !!!

[ δείτε το αυτό σε όλα τα σωματεία ,οργανώσεις ,επιχειρήσεις ,παντού ]

Λοιπόν μην ψάχνετε στη συνομοσιολογία τους χρήστες και δημιουργούς του

συστήματος ……εμείς συντηρούμε το σύστημα…. ΟΛΟΙ ΜΑΣ .!!!

Θυμηθείτε τον Μαχάτμα Γκάντι ο κορυφαίος πολιτικός του εικοστού αιώνα, κατάφερε να διώξει τους Εγγλέζους από την Ινδία ……με ειρηνικές διαδηλώσεις , κόντρα στο σύστημα που ήθελε μόνο πόλεμο.

Ο Καρλ Μαρξ ηγέτης του κουμμουνισμού είπε ότι …<<όταν θα σταματήσει η πάλη μεταξύ των τάξεων, τότε θα υπάρξει και ειρήνη μεταξύ των εθνών >> .

Στην ζωή, όπως και στις μπίζνες , υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να χάσης ………να πάψεις να πιστεύεις στον εαυτό σου ! [ Η σχολή των θεών,Stefano elio D Anna ]

Ολοκληρώνω για άλλη μια φορά την ανάρτηση μου με την φράση του συμπατριώτη μου Νίκου Καζαντζάκη, και με την ευχή ο κάθε ένας μας να συνειδητοποιήσει το μερος που ξεκιναει η δικη του πραγματική και προσοπική επανάσταση .

Δεν ελπίζω τίποτα

Δεν φοβάμαι τίποτα

Είμαι ελεύθερος .

Την φραση …..<< Αιτία της σημερινής κρίσης….. είναι η απληστία , και η βλακεία >>!!! φέρετε να την είπε ο Τιμοθη Γκαιντερ [ αγγλος πολιτικός η οικονομολόγος ]

ΠΗΓΗ