Ad Code

Responsive Advertisement

Ομολογία ΣΟΚ Σημίτη: Το ελικόπτερο στα Ίμια έπεσε γιατί πέταγε πολλές ώρες!


Το είπε σήμερα μέσα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεν άνοιξε... ρουθούνι. Δεν συγκινήθηκε κανένας δικαστής και κανένας εισαγγελέας.

Η ομολογία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, του ανθρώπου που με τους χειρισμούς του έμπλεξε τη χώρα στη μεγαλύτερη περιπέτεια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι κάτι παραπάνω από φρικτή. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε το εξής: «Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα».

Τον άκουσαν όλοι. Κανείς δεν στάθηκε στην ομολογία του. Το θέμα προσπεράστηκε εν τάχει, λες και το αίμα των ηρωϊκών πιλότων στέγνωσε...

Λες και τα παιδιά αυτά έφυγαν έτσι απλά...

Όχι κύριοι, εκτός από το ποινικό και το πολιτικό κόστος υπάρχει και η πίστη στην Πατρίδα, το υπέρτατο αγαθό που αρκετοί σε αυτό τον τόπο, το κόστος αυτό, το πλήρωσαν με το αίμα τους για να μπορεί ο κάθε «ανθρωπάκος» που λέγεται Σημίτης ή όπως αλλιώς, να κάνει τις βόλτες του στο Κολωνάκι και να αρθρογραφεί στο Βήμα για τη διάσωση της χώρας, αφού πρώτα τη βούλιαξε.

Σε πια άλλη χώρα πρώην πρωθυπουργός θα έλεγε τέτοιο πράγμα και θα κυκλοφορούσε ελεύθερος;

ΥΓ: Κύριε Σημίτη, οι νεκροί των Ιμίων έχουν Πατρίδα και οι ζώντες μνήμη.

Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός

newsbomb.gr