Ad Code

Responsive Advertisement

Χιλιάδες κοντέινερ στα λιμάνια

Share
Συνεχίζεται και σήμερα ο ανεφοδιασμός καυσίμων με βυτιοφόρα ιδιωτικής χρήσης, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσια χρήσης. Παράλληλα, στα λιμάνια παραμένουν χιλιάδες κοντέινερ και η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης και φορτηγών ιδιωτικής χρήσης για τον ανεφοδιασμό της αγοράς. 
Διαβάστε περισσότεραΟι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, στα τρία βασικά αιτήματά τους, που αφορούν το αναπτυξιακό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό. Με ανακοίνωσή τους, οι μεταφορείς κάνουν λόγο για ενταφιασμό του κλάδου και κατηγορούν τον κ. Ρέππα για υπαναχώρηση, επισημαίνοντας ότι η επιστολή που τους έστειλε δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές του δεσμεύσεις.
Η απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών είναι πλέον νόμος του κράτους και όσοι παραβαίνουν του νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Ένταση προκλήθηκε το Σάββατο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όταν απεργοί εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιριών να βγουν από το λιμάνι.