Ad Code

Responsive Advertisement

10 εκατομμύρια τα θύματα της φυματίωσης έως το 2015


Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από φυματίωση ως το 2015, προειδοποίησαν σήμερα εμπειρογνώμονες του προγράμματος «Στοπ στη Φυματίωση» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Υπολόγισαν επίσης τα χρήματα που θα χρειαστούν τα επόμενα πέντε χρόνια για να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των θανάτων αυτών, ποσό που φτάνει τα 47 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάθε χρόνο εννέα εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται από την ασθένεια
αυτή των πνευμόνων, κυρίως στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και στην Ασία και την Αφρική.

Περίπου δυο εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασθένεια
, παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η φυματίωση είναι ιάσιμη.

Οι εμπειρογνώμονες του προγράμματος τονίζουν ότι πρέπει να βελτιωθεί η παρακολούθηση των ασθενών και να δοθεί έμφαση στους πιο ευάλωτους: στους φορείς του AIDS, οι οποίοι προσβάλλονται από τη νόσο (900.000 κρούσματα κάθε χρόνο) και στους ασθενείς που αναπτύσσουν αντίσταση στα φάρμακα κατά της φυματίωσης (400.000 με 500.000 κρούσματα).


Εκτιμάται ότι 10 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για την έρευνα και 37 δισεκατομμύρια για την εφαρμογή του προγράμματος δράσης κατά της φυματίωσης τα επόμενα πέντε χρόνια.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση