Ad Code

Responsive Advertisement

Ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια της επανένωσης της Γερμανίας

Ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γερμανία για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την Επανένωση της χώρας στις 3 Οκτωβρίου του 1990, στη σκιά όμως των επικρίσεων για την αστυνομική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων στη Στουτγάρδη.

Οι εορτασμοί επικεντρώνονται στο Βερολίνο και τη Βρέμη, ενώ κεντρικό πρόσωπο των εκδηλώσεων είναι ο «καγκελάριος της Επανένωσης» Χέλμουτ Κολ.


Στις 3η Οκτωβρίου 1990 η Γερμανία ενώθηκε και επίσημα ύστερα από τέσσερις δεκαετίες διαχωρισμού σε Δυτική (Ομοσπονδιακή Γερμανία) και Ανατολική (Λαϊκή Δημοκρατία), έντεκα μήνες μετά το την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.


Έκτοτε, η 3η Οκτωβρίου, η «Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας», καθιερώθηκε ως η μοναδική εθνική γιορτή της χώρας.


Οι δημοτικές αρχές της Βρέμης έχουν στήσει ένα ομοίωμα του τείχους του Βερολίνου στην κεντρική πλατεία της πόλης, γύρω από το οποίο εκτίθενται φωτογραφίες από την ιστορία της χώρας, από την εποχή του διχασμού μέχρι την ενοποίηση. Προγραμματίζονται επίσης ανοικτές συναυλίες, παρελάσεις και πυροτεχνήματα.


Στο Βερολίνο, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα εκφωνήσουν ομιλίες ο Γερμανός πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.


Στη σκιά του «Stuttgart 21»


Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι επικρίσεις για την στάση της αστυνομίας στην πολυπληθή διαδήλωση της Πέμπτης στη Στουτγάρδη, κατά την οποία τραυματίστηκαν 116 διαδηλωτές.


Οι διαδηλωτές αντιδρούσαν στο αμφιλεγόμενο (και εξαιρετικά ακριβό) κατασκευαστικό σχέδιο «Stuttgart 21» για το νέο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, που θα συνδεθεί με το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο.


Με το πρώτο κόψιμο δέντρων για την έναρξη των εργασιών την Πέμπτη, υπό αστυνομική επίβλεψη, ξέσπασαν οι ταραχές μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού και σπρέι πιπεριού για να αντιμετωπίσει τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές.


Την επομένη, εικόνες ΜΑΤ και αιματοβαμμένων διαδηλωτών βρίσκονταν στα πρωτοσέλιδα ολόκληρου του γερμανικού Τύπου. Ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων μάλιστα, Τζεμ Οζντεμίρ, κάλεσε σε αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα αναφερόμενος ως εξής στη στάση της αστυνομίας: «Δεν κάνουμε έτσι τα πράγματα στη Γερμανία, δεν θέλουμε τέτοιες μεθόδους εδώ».


Tο βράδυ της Παρασκευής, περίπου 50.000 άτομα συμμετείχαν σε ειρηνική διαδήλωση στη Στουτγάρδη με συνθήματα κατά της αστυνομίας και του δημάρχου της πόλης. Στην κορυφή της πορείας, το πανό έγραφε «ο Ράμπο έδειξε το πρόσωπό του».


Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση