Ad Code

Responsive Advertisement

Επενδύσεις 44 δισ. προβλέπει η Μπιρμπίλη


Μέχρι το 2015 θα έχουν γίνει στην Ελλάδα επενδύσεις ύψους 44 δισεκατομμυρίων ευρώ και ως συνέπεια θα έχουμε 200.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που παρουσίασε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη στο Εκόνομιστ.


Το σχέδιο του προγράμματος περιλαμβάνει σύμφωνα με την υπουργό τέσσερις άξονες:

Μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων, προστασία της βιοποικιλότητας - αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με αστικές αναπλάσεις και ενίσχυση της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.

Στον πρώτο άξονα δράσεων περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ανανεώσιμες πηγές, δίκτυα, εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και οι παρεμβάσεις στα κτίρια για βελτίωση της ενεργειακής τους συμπεριφοράς.
Η Τίνα Μπιρμπίλη τόνισε ότι ο κλάδος της οικοδομής καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση της ανακαίνισης του μεγάλου κτιριακού αποθέματος της χώρας (μέρος της οποίας θα γίνει με το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον που ανήγγειλε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης).

"Η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης στις επιδοτήσεις, του τουρισμού στο μαζικό μοντέλο και της ανάπτυξης στην οικοδομή δεν μπορεί πλέον να συνεχιστούν, είχαν ήδη άσχημες συνέπειες για τη χώρα", είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Η κα Μπιρμπίλη τόνισε τέλος ότι η πράσινη ανάπτυξη είναι μοχλός εξόδου από την οικονομική κρίση. Κατά τη διετία 2008 - 2009, όπως είπε, το ένα έκτο των πακέτων στήριξης της οικονομίας που διοχετεύθηκαν διεθνών, ή συνολικά 3 τρις. δολάρια, κατευθύνθηκε σε πράσινες δράσεις.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση