Ad Code

Responsive Advertisement

AEGEAN ΚΑΙ OLYMPIC:ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ…ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΙΑ…

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με το τι πάνω-κάτω συμβαίνει στον εγχώριο αεροπορικό τομέα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην aegean airlines, οι εξελίξεις έχουν ως εξής:

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση η οριστική ανακοίνωση περί έγκρισης ή μη από την κομισιόν της συγχώνευσης των 2 εταιρειών, aegean airlines και olympic air (η οποία σε πρώτη φάση απερρίφθη), αναμένεται στο πρώτο 10ήμερο του Δεκέμβρη. Εντούτοις υπάρχει φημολογία ότι ίσως ανακοινωθεί συντομότερα. Άσχετα όμως με την απόφαση των Βρυξελλών, πρακτικά η συγχώνευση είναι πλέον γεγονός. Όχι μόνο τμήματα των δύο εταιρειών συνεργάζονται μεταξύ τους, έστω και άτυπα, μα και το μονοπώλιο (ναι, ναι, αυτό που τάχα θα καταπολεμούσε η ύπαρξη δύο -αντί μίας μόνο - μεγάλων αεροπορικών εταιρειών στον ελλαδικό χώρο) ως προς την προσφορά πτήσεων έχει επιτευχθεί με την εκατέρωθεν κατάργηση δρομολογίων, που εξυπηρετεί το να μην πραγματοποιούν και οι δύο εταιρείες πτήσεις προς κοινούς προορισμούς (πλην ελαχίστων περιπτώσεων προς το παρόν).

Έτσι τα δύο αφεντικά, Βγενόπουλος και Βασιλάκης, που άλλοτε «σφάζονταν» διαμέσου δηλώσεων στα μμε, έχουν δώσει τα χέρια προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους αδιαφορώντας (δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι θα διέθεταν τέτοιες ευαισθησίες) για το αν αυτό γίνεται σε βάρος του επιβατικού κοινού, αδιαφορώντας για το αν στο βωμό του κέρδους τους θυσιάζονται εργαζόμενοι.Γιατί βέβαια απολύσεις στην aegean (δυστυχώς όσον αφορά την olympic το τοπίο παραμένει θολό, αν και ακούγεται ότι κι εκεί μαγειρεύονται απολύσεις) γίνονται σχεδόν καθημερινά και κατά τα φαινόμενα θα κορυφωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι δηλ. την ανακοίνωση από την κομισιόν, οπότε και οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι θα ’ναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων που θα βρεθούν στον δρόμο. Οι απολύσεις, που αφορούν τόσο συμβασιούχους όσο και μονίμους (εργάτες, πτητικό προσωπικό, υπαλλήλους αποθήκης και υπηρεσιών εδάφους, υπαλλήλους γραφείου) φέρονται να έχουν ξεπεράσει τις 100!!

Όσο κι αν επικαλούνται κι οι δύο πλευρές την οικονομική κρίση για την πολιτική τους, όσο κι αν οι περικοπές προσωπικού προβάλλονται από την aegean ως απαραίτητες για την επιβίωσή της, δεν παραμυθιαζόμαστε.Τι παιχνίδι παίξατε, κύριε Βγενόπουλε με τον κο Βασιλάκη για την εξαγορά της ολυμπιακής; Μήπως παρασκηνιακά ήταν όλα κανονισμένα ήδη από την περίοδο της σύστασης της olympic air; Κύριοι (…), γνωρίζουμε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, που σας αποφέρουν τεράστια κέρδη . Όταν για τον εργαζόμενο η διατήρηση της δουλειάς του είναι θέμα επιβίωσης, για σας τα αεροσκάφη είναι απλώς μία από τις πολλές πηγές εσόδων σας. Γνωρίζουμε τα πολυέξοδα σουαρέ σας (τα περίφημα εγκαίνια του υποστέγου της olympic air τίμησαν με την παρουσία τους μεγάλα ονόματα του μουσικού στερεώματος - πόσο κόστισε άραγε η φαντασμαγορική βραδιά; -και με την παρουσία τους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικοί..με τόση υποστήριξη πώς λοιπόν να μην αλωνίζετε, κε Βγενόπουλε, πώς να μη θάβουν τα περισσότερα μμε το πόρισμα για τον εμπρησμό της marfin, που καταδεικνύει το ότι για σας το κέρδος μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή; ), την αγορά πανάκριβων ακινήτων (ο Βασιλάκης φέρεται να αγόρασε πρόσφατα την οικία της Μ. Μερκούρη καταβάλλοντας υπέρογκο χρηματικό ποσό).

Ξέρουμε πως η κρίση δεν είναι παρά το πρόσχημα και το μνημόνιο ο άσος στο μανίκι των αφεντικών για να ξεσαλώνουν σε βάρος των εργαζομένων, όσο μάλιστα δεν παίρνουν από τους τελευταίους την απάντηση που τους πρέπει...

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση