Ad Code

Responsive Advertisement

Τόσο διεφθαρμένοι όσο και οι Κολομβιανοί


Μία από τις χειρότερες θέσεις στις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου «κατέκτησε» φέτος η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως η ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία, είδαν την εμπιστοσύνη στους δημόσιους οργανισμούς να αποδυναμώνεται.


Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 71η θέση που βρισκόταν πέρυσι, η Ελλάδα έπεσε φέτος στην 78η θέση, την οποία μοιράζεται με την Κολομβία.


Ο δείκτης προσδιορισμού της διαφθοράς υπολογίζεται από 13 διαφορετικές εξειδικευμένες και επιχειρηματικές έρευνες που ρωτούν διευθύνοντες συμβούλους, εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφους μεταξύ άλλων για το πόσο εκτεταμένη είναι η διαφθορά και πόσο διαδεδομένη θεωρείται η δωροδοκία σε μια συγκεκριμένη χώρα.


Στην κορυφή της λίστας, με το χαμηλότερο δείκτη διαφθοράς, βρίσκονται η Δανία, η Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά είναι η Σομαλία, που βρίσκεται στην 178η θέση, ενώ ακριβώς πριν από αυτήν είναι η Μιανμάρ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση