Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Ριζάι σε ρόλο... δικαστικού επιμελητή


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει στην τελική ευθεία, με τις απολογίες των κατηγορουμένων, η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την απόδρασή τους με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα τον Φεβρουάριο του 2009.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Ριζάι, είναι η σύντροφός του Ασπασία Μετροπία, ένα ζευγάρι Αλβανών, ένας επιχειρηματίας και ο φυγόδικος Βασίλης Παλαιοκώστας.

Στο δικαστήριο κλήθηκε και πάλι σε κατάθεση ο πιλότος του ελικοπτέρου Ηλίας Θεοφιλόπουλος ο οποίος επανέλαβε - όπως κατέθεσε και με την έναρξη της δίκης - ότι η γυναίκα που επιβιβάστηκε την επίμαχη μέρα μαζί με τον φίλο της στο ελικόπτερο και τον ανάγκασαν να πάει πάνω από τις φυλακές δεν ήταν η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι.

Κατά την ανάγνωση εγγράφων η υπεράσπιση του Ριζάι έθεσε θέμα στο δικαστήριο για την ανάγκη κατάθεσης γυναίκας υπαλλήλου της εταιρείας ενοικιάσεως ελικοπτέρων, η οποία έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ήταν η Μετροπία εκείνη που μπήκε στο ελικόπτερο.

Μετά την τοποθέτηση του συνηγόρου του, κ. Κεχαγιόγλου, πήρε το λόγο και ο Αλκέτ Ριζάι, λέγοντας: «Κυρία πρόεδρε, αφού δεν μπορεί να βρει τη μάρτυρα η Αστυνομία, θα την βρω εγώ και θα σας την φέρω εδώ την Τρίτη, εντάξει;».

- ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να το κάνετε κύριε κατηγορούμενε. Θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα.
- ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: Όταν λέει ο πελάτης μου ότι θα την βρει, εννοεί πως θα βρει τα στοιχεία της νέας της διεύθυνσης, τα τηλέφωνά της, για να έρθουν σε επαφή μαζί της οι αρμόδιοι. Δεν θα έρθει σε επαφή μαζί της ο ίδιος. Το διευκρινίζω για να μην....
- ΡΙΖΑΪ: Πήγαν οι αστυνομικοί, χτύπησαν το κουδούνι και δεν την βρήκαν. Ρώτησαν στο περίπτερο; Ρώτησαν στη γειτονιά;
- ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Εσείς δηλαδή πως θα την βρείτε;
- ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: Δώστε του μία 24ωρη άδεια να πάει να την βρει (γέλια).
- ΡΙΖΑΪ: Θα στείλω δυο ανθρώπους να πάνε να την βρούνε!
- ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Να μας πείτε τα ονόματα αυτών που θα στείλετε.
- ΡΙΖΑΪ (χαμηλόφωνα) Ναι, να τους φέρετε και αυτούς κατηγορούμενους.
- ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ: Έχει φίλους. Θα στείλει δύο φίλους του.
- ΠΑΡΕΔΡΟΣ: Αν η γυναίκα έφυγε για τους λόγους που όλοι… υποψιαζόμαστε , δεν θα την βρούμε ποτέ.

Νωρίτερα στο δικαστήριο προσήχθη βιαίως - γιατί δεν είχε εμφανιστεί όταν κλήθηκε - για να καταθέσει ο επιχειρηματίας Γιώργος Τρομπούκης καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχει προκύψει πως την ημέρα της απόδρασης οι αποδράσαντες είχαν δεχθεί κλήσεις από κινητό που ανήκει στην εταιρεία του. Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι είχε δώσει εταιρικό κινητό στον κουμπάρο του Γ. Αναγνωστόπουλο ο οποίος λίγους μήνες μετά την απόδραση δολοφονήθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες.

Η δίκη συνεχίζεται.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση