Ad Code

Responsive Advertisement

Έξαλλος ο Σαρκοζί για τις κινητοποιήσεις


Οι γάλλοι γερουσιαστές πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων αύριο, αφού η κυβέρνηση ζήτησε από τον πρόεδρο της άνω βουλής του γαλλικού κοινοβουλίου να επιταχύνει τη συζήτηση, δήλωσε σήμερα κοινοβουλευτική πηγή προς το πρακτορείο Reuters.

Η πηγή δήλωσε πως οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές, οι οποίοι έχουν προτείνει εκατοντάδες τροπολογίες για να επιβραδύνουν το νομοσχέδιο, έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και είναι έτοιμοι να μην παρατείνουν τις συζητήσεις πέραν της τρέχουσας εβδομάδας.

Τα κύρια στοιχεία της μεταρρύθμισης - η αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 από τα 60 χρόνια και η αύξηση στα 67 από τα 65 της ηλικίας από την οποία και μετά μπορεί κανείς να διεκδικήσει πλήρη σύνταξη, έχουν ήδη εγκριθεί από αμφότερα τα σώματα του κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδεις» τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη Γαλλία στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και διαβεβαίωσε πως «οι ταραχοποιοί δεν θα έχουν την τελευταία λέξη».

«Είδα τις εικόνες της Λυών χθες, είναι σκανδαλώδες. Δεν θα έχουν οι ταραχοποιοί την τελευταία λέξη σε μια δημοκρατία», δήλωσε ο Σαρκοζί.

«Δεν είναι αποδεκτό, θα συλληφθούν, θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν, στη Λυών όπως και αλλού. Επειδή στη δημοκρατία μας υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να εκφράζεται κανείς, όμως η βία είναι ο πιο δειλός, ο πιο ανέξοδος, και αυτό δεν είναι αποδεκτό», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση