Ad Code

Responsive Advertisement

Αντιδρούν οι δικηγόροι στη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων


Την έντονη αντίθεσή της στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλογών Ελλάδος.
«Συνεπής στην τακτική της διαπόμπευσης που ακολούθησε η Κυβέρνηση, όταν προ ολίγων μηνών διέσυρε επαγγελματίες με την δημοσιοποίηση πορισμάτων φορολογικού ελέγχου, προχωρεί τώρα κατ' εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 20 του ν. 3842/2010 στη δια του διαδικτύου δημοσίευση των εισοδημάτων των εμπορικών επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών» σημειώνει στη σχετική της ανακοίνωση.
Υποστηρίζει πως με αυτόν τον τρόπο δηλώνεται η αποτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς επιστρατεύεται αφενός η έκθεση και αφετέρου το "κουτσομπολιό" για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η ίδια η εγκύκλιος αναφέρει. Σημειώνει ακόμη πως η ρύθμιση αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, ώστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη διακριτή μεταχείριση συγκεκριμένων πολιτών ως β΄ κατηγορίας, αφού a priori θεωρούνται φοροφυγάδες. «Πρόκειται για μια ακατανόητη ρύθμιση που το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι η περαιτέρω διατάραξη και ο αποσυντονισμός του κοινωνικού ιστού» προσθέτει.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση