Ad Code

Responsive Advertisement

Σαμαράς: «Συνειδητά ψεύτης ο πρωθυπουργός προεκλογικά»


Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι εξαπάτησε το εκλογικό σώμα, εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης (06/10), από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια όπως λέει ο λαός μας», σημείωσε σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού πρώην υπουργού Οικονομικών για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. «Όλοι μας πληροφορηθήκαμε από τον κ. Πεερ Σταίνμπρουκ, τον πρ. Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ότι ο κ. Παπανδρέου που έταζε λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει τις εκλογές, ήξερε -αν είναι δυνατόν- από τον Γενάρη του 2009, πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Φθιώτιδα.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στον Πρωθυπουργό τόνισε πως «όταν λοιπόν, έλεγε "λεφτά υπάρχουν", έλεγε συνειδητά ψέματα».
«Από αυτό και μόνο μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης. Να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι θα ακολουθήσει αν ο κ. Παπανδρέου θεωρήσει καλό το εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «γι' αυτό και θα τους στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμά μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές».
Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιπτώσεις του μνημονίου στη χώρα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αδειάζουν τα νερά από την βάρκα με…τρύπιο κουβά. Και τα μισά χύνονται πάλι μέσα στη βάρκα. Κι έτσι δεν θα αδειάσει ποτέ η βάρκα».
Αναφέρθηκε ακόμη στο κοστολογημένο, όπως είπε, πρόγραμμα που κατέθεσε, συγκρίνοντας μια σειρά από μεγέθη, έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται από την πολιτική της κυβέρνησης από την μια και έτσι όπως προβλέπονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. από την άλλη.
Μάλιστα σημείωσε πως με την πρόταση που έχει καταθέσει η Ν.Δ. δίνει ελπίδα στο λαό, «ο οποίος λίγο νοιάζεται αν το έλλειμμα μηδενιστεί στους δεκαοκτώ ή στο 24 μήνες ή σε 30 μήνες. Εκείνο που ενδιαφέρει το λαό είναι να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία σε αυτή τη δοκιμασία. Εμείς τους τη δίνουμε. Το Μνημόνιο δεν τους τη δίνει».
Απαντώντας στην πρόταση του κ. Παπακωνσταντίνου για δημόσιο διάλογο, την χαρακτήρισε ως «αντίδραση υπό πίεση», ενώ επεσήμανε πως είναι ταυτόσημη με την πρόταση που είχε καταθέσει η Ν.Δ.
«Αποδεχόμαστε με χαρά» υπογράμμισε απαντώντας θετικά στη συγκεκριμένη πρόταση και μάλιστα προσδιόρισε ότι με αυτό τον τρόπο «θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν συγκρίσεις και να διαπιστώσουν τι υποστηρίζουμε σταθερά εμείς και τι έλεγε κατά καιρούς το ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους «για τρίτη φορά από την κυβέρνηση», όπως είπε, έκανε λόγο για «μια νέα λογιστική ταχυδακτυλουργία της Κυβέρνησης του Μνημονίου» σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν μας κάνει τίποτα έκπληξη πλέον».
Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους οπαδούς της Ν.Δ να γκρεμίσουν οριστικά «την γκρίζα προπαγάνδα του φόβου», όπως χαρακτηριστικά είπε.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση