Ad Code

Responsive Advertisement

Συλλήψεις ισλαμιστών στην Αίγυπτο ενόψει εκλογών


Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε χθες τις αρχές της Αιγύπτου ότι συλλαμβάνουν δεκάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για να «εμποδίσουν», έτσι, τη σημαντικότερη παράταξη της αντιπολίτευσης να διεξάγει προεκλογική εκστρατεία εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Η αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από 150 άτομα αφότου ο ηγέτης των ισλαμιστών Μοχάμεντ Μπαντιέ ανακοίνωσε την 9η Οκτωβρίου ότι θα διεκδικήσουν το 30% των εδρών στην εθνοσυνέλευση. Περίπου 70 έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Οι υποψήφιοι της Αδελφότητας παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι προκειμένου να παρακάμπτεται η απαγόρευση των κομμάτων με θρησκευτικό χαρακτήρα. Κέρδισαν το εν πέμπτον των εδρών στις εκλογές του 2005.
"Ανάμεσα σε αυτούς που κρατούνται ακόμα είναι υποστηρικτές υποψηφίων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και αρκετά περιφερειακά ηγετικά της στελέχη", ανέφερε η ΜΚΟ, που εδρεύει στο Λονδίνο.
"Οι συλληφθέντες έχουν προφυλακιστεί απλά και μόνο λόγω της σύνδεσής τους με την Μουσουλμανική Αδελφότητα".
Η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1928, έχει παραρτήματα σε όλο τον Μουσουλμανικό κόσμο και στόχο την εγκαθίδρυση του ισλαμικού νόμου στην περιφέρεια με ειρηνικά μέσα.
Ο ερευνητής της Αμνηστίας για την περιφέρεια της Μέσης Ανατολής Σαΐντ Χαντάκι σημείωσε ότι το φαινόμενο "δεν είναι καινούργιο. Οποτεδήποτε γίνονται εκλογές μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συλλαμβάνονται και μέλη της αντιπολίτευσης καταδιώκονται".
Το 2005, η κυβέρνηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που πιεζόταν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προωθήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, συνήψε συμφωνία με την Αδελφότητα επιτρέποντάς της να κερδίσει μερικές έδρες.
Αλλά όταν η ισλαμιστική παράταξη εμφανίστηκε να αυξάνει αλματωδώς τις δυνάμεις της η αστυνομία επενέβη συλλαμβάνοντας δεκάδες υποστηρικτές της και κλείνοντας εκλογικά κέντρα.
Σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος των ισλαμιστών η αστυνομία προειδοποίησε τα μέλη της Αδελφότητας να μη λάβουν μέρος στις εκλογές.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση