Ad Code

Responsive Advertisement

Το Ιράν απελαύνει Ισπανίδα δημοσιογράφο


Η ανταποκρίτρια της ισπανικής εφημερίδα, El Pais, απελάθηκε από την ιρανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας, τη Δευτέρα 11/10.
Η άδεια παραμονής της Άνχελες Εσπινόζα, αναιρέθηκε από την Τεχεράνη, ενώ η ίδια, διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, εντός δύο εβδομάδων. Η εφημερίδα, αναφέρει επίσης, ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη της αυτή, ενώ η Εσπινόζα πιστεύει ότι η Τεχεράνη την απελαύνει, κυρίως εξαιτίας μίας συνέντευξης της, με τον Αχμάντ Μονταζερί, γιο του εκλιπόντος Μεγάλου Αγιατολάχ Χοσεϊν Αλί Μονταζερί, σφοδρού επικριτή του ιρανικού καθεστώτος.
Η Ισπανίδα δημοσιογράφος είχε μάλιστα συλληφθεί τον Ιούλιο του 2010 και τεθεί υπό κράτηση για σύντομο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης.
Επίσης, η Εl Pais είχε πρωτοστατήσει σε εκστρατεία υπέρ της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιάνι, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο, για τη δολοφονία του συζύγου της, αλλά και σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία.
Η απέλαση της Εσπινόζα αντικατοπτρίζει "την νευρικότητα του καθεστώτος απέναντι στην κριτική", γράφει η El Pais, σύμφωνα με την οποία η λογοκρισία έχει ενταθεί, από τότε που ανέβηκε στην εξουσία ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, το 2005.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση