Ad Code

Responsive Advertisement

Σενάρια παράτασης αποπληρωμής του χρέους – Αντιδρούν οι Γερμανοί


Ανοικτό παραμένει το σενάριο για παράταση αποπληρωμής του δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα από την τριμελή ομάδα των δανειστών της (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ).
Την πρόταση «έριξε» στο τραπέζι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά όσους εκτιμούν ότι είναι μαθηματικά αδύνατο η Ελλάδα να καταφέρει να μειώσει το χρέος της την επόμενη πενταετία, χωρίς αναδιαπραγμάτευση χρέους ή παράταση της αποπληρωμής.
«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να αποπληρώσει το δάνειό της, εάν τα ευρωπαϊκά κράτη, που δίνουν το μεγαλύτερο μέρος των 110 δισ. ευρώ, αποφασίσουν να το κάνουν πρώτα. Εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, εμείς σίγουρα θα κάνουμε το ίδιο. Μπορούμε να το κάνουμε και ενδεχομένως να είναι χρήσιμο, αλλά είναι μόνο ένα μικρό μέρος» είχε πει ο κ. Στρος-Καν.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΙ μίλησε για «εν εξελίξει συζήτηση», διαχωρίζοντας την επιμήκυνση του χρόνου της αποπληρωμής (στα πέντε χρόνια αντί για τρία) από την αναδιάρθρωση.
«Αυτή η συζήτηση άρχισε επειδή όλοι μπορούν να δουν ότι δύο συγκεκριμένες χρονιές, το 2014 και το 2015, το κράτος χρειάζεται να πληρώνει ξαφνικά 70 δισ. ευρώ, από 40-50 δισεκατομμύρια», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Στην συζήτηση αντέδρασαν επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά οι Γερμανοί. «Δεν είµαστε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράµµατος πληρωµών», είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του γερµανικού υπουργείου Οικονοµικών κ. Μπ. Μπενόιτ, σηµειώνοντας ότι µια τέτοια κίνηση είναι πρώιµη.
Το Βερολίνο δεν επιθυμεί να ανοίξει η συζήτηση πριν από το 2011, για εσωτερικούς λόγους, σύμφωνα με αναλυτές, όπως ακριβώς στην περίπτωση έγκρισης του μηχανισμού στήριξης προς τη χώρα μας.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση