Ad Code

Responsive Advertisement

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ !!!



Μέσω Τουρκίας γίνεται πλέον ο εφοδιασμός του Καστελλόριζου, γιατί δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το ακριτικό νησί με τη Ρόδο!


Εδώ και 15 ημέρες διέκοψε τα ταξίδια που εκτελούσε τρεις φορές την εβδομάδα το οχηματαγωγό - επιβατηγό «Πρωτεύς». Κι αυτό γιατί σταμάτησε η επιχορήγηση των δρομολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας. Οι λόγοι είναι σχετικοί με τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που ανήκει κυρίως στον Δήμο Σύμης και που συνδέει τη Ρόδο, εκτός από το Καστελλόριζο, με τη Σύμη, την Τήλο και την Κω.

Οι κάτοικοι στα νησιά αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες σοβαρά προβλήματα. Μέχρι τώρα δεν έγινε αντικατάσταση του «Πρωτέα» με άλλο πλοίο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Καστελλόριζου να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική πόλη Αντίφυλο (Κας) για να εφοδιάζονται με είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιμα! Μάλιστα σήμερα προβλέπεται ένας σημαντικός αριθμός κατοίκων από το Καστελλόριζο να μεταβεί στην Αντίφυλο, όπου λειτουργεί η καθιερωμένη μεγάλη λαϊκή αγορά για να εφοδιαστούν με φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη διατροφής.

«Είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να πηγαίνουμε απέναντι για τα απαραίτητα, αφού δεν έχουμε τακτική συγκοινωνία με τη Ρόδο και δεν μπορεί να εφοδιαστεί το Καστελλόριζο με είδη πρώτης ανάγκης», λέει στα «ΝΕΑ» ο Νίκος Μαλτέζος, ένας από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού.
Ενα την εβδομάδα

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, καιρού επιτρέποντος, γίνεται ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα με το οχηματαγωγό «Διαγόρας» και οι περισσότερες πτήσεις με τα μικρά αεροπλάνα συνήθως ματαιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αλλά και για τις μετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ημερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που περνούσε τις διακοπές του στο Καστελλόριζο, επειδή δεν μπορούσε να πάει στη Ρόδο ελλείψει συγκοινωνιακού μέσου, αναγκάστηκε να ναυλώσει ταχύπλοο σκάφος για να πάει στην απέναντι τουρκική πόλη κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόμιο του Ντάλαμαν προκειμένου να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει «Τέτοιες συμπεριφορές εκ μέρους του κράτους μάς κάνουν να αισθανόμαστε πολίτες άλλης χώρας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος απευθύνθηκε χτες με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την παρέμβασή του.

Πήγαν να τους συλλάβουν
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εννέα πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Καστελλόριζου επρόκειτο να προσέλθουν την περασμένη Δευτέρα στην ανακρίτρια της Ρόδου προκειμένου να καταθέσουν για μια υπόθεση του 2000 που αφορά καταπάτηση δημοτικού ακινήτου, αλλά λόγω έλλειψης συγκοινωνιακού μέσου δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψής τους.

Την επόμενη μέρα, που πραγματοποιήθηκε το εβδομαδιαίο δρομολόγιο, έφτασαν στη Ρόδο συνοδεία αστυνομικών! Πάντως μετά τις απολογίες τους και οι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς λόγους, αλλά θα παραμείνουν στη Ρόδο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που θα γίνει (εάν βέβαια πραγματοποιηθεί) το μοναδικό δρομολόγιο προς το Καστελλόριζο!

Πηγή: ΠΡΕΖΑ TV




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση