Ad Code

Responsive Advertisement

Στον αέρα η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών

Με οριστική διακοπή των άμεσων διαπραγματεύσεων προειδοποίησε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς σε περίπτωση που το Ισραήλ δεν «παγώσει» τους εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Ο Αμπάς συναντήθηκε με Παλαιστίνιους πολιτικούς αρχηγούς στη Ραμάλα προκειμένου να συμφωνήσουν για το τι στάση θα ακολουθήσουν μετά την άρση του ισραηλινού μορατόριουμ για τους εποικισμούς.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο ανώτατος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Γιασερ Ραμπού: "Η ηγεσία επιβεβαίωσε ότι η επανάληψη των διαπραγματεύσεων απαιτεί απτά βήματα, το πρώτο εκ των οποίων είναι το πάγωμα των εποικισμών".
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση η παλαιστινιακή πλευρά θα συνεχίσει τις συνομιλίες με μεσολαβητή τις ΗΠΑ.
Η τελική απόφαση των Παλαιστινίων αναμένεται να ληφθεί μετά τη συνάντηση των ηγετών της Αραβικής Ένωσης, την επόμενη εβδομάδα στη Λιβύη.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι δεν θα παγώσει τους εποικισμούς, διότι μια τέτοια κίνηση απειλεί τη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού που ηγείται, τα κόμματα του οποίου είναι υπέρ της συνέχισης της εποικιστικής δραστηριότητας.
Εν τω μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ πραγματοποιεί επίσκεψη στις αραβικές χώρες, επιχειρώντας να λάβει τη διαβεβαίωση ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα συνεχιστούν.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση