Ad Code

Responsive Advertisement

Ιατραφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους, πέραν της διετίας, προωθεί το υπουργείο Εργασίας


Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πέραν της διετίας, για όλους τους ανέργους προωθεί το υπουργείο Εργασίας με ειδική νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη την Τετάρτη στη ΝΕΤ.

Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, όπως επισημαίνουν Τα Νέα, στο νόµο 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρµογή του µηχανισµού στήριξης της ελληνικής οικονοµίας κ.λπ.» περιλαµβάνονται διατάξεις στις οποίες προβλέπεται ότι οι ασφαλισµένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 ετών και µέχρι 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλµατός τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισµού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Έχουν πραγµατοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισµού 600 ηµέρες εργασίας ή 2 χρόνια. Αυτό το κατώτατο όριο αυξάνεται ανά 120 ηµέρες ή 4 µήνες κάθε χρόνο µετά τη συµπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και µέχρι τη συµπλήρωση των 4.500 ηµερών εργασίας ή 15 ετών ασφάλισης.

2) Δεν ασφαλίζονται για οποιονδήποτε λόγο στο Δηµόσιο ή σε άλλον ασφαλιστικό οργανισµό.

Με απόφαση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζονται τα απαιτούµενα δικαιολογητικά καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτοµέρεια για την εφαρµογή των ρυθµίσεων του άρθρου αυτού.

Τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή στην ασφάλιση είναι: αίτηση για υπαγωγή στην ασφάλιση, υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο αιτών θα δηλώνει ότι είναι ανασφάλιστος και ότι µόλις αναλάβει οποιαδήποτε εργασία (µισθωτή ή ελεύθερο επάγγελµα) θα το δηλώσει στον ασφαλιστικό οργανισµό.

Επίσης, σε περίπτωση ασφάλισης σε περισσότερους από έναν οργανισµούς, θα πρέπει να προσκοµίζονται σχετικές βεβαιώσεις για την πιστοποίηση του χρόνου ασφάλισης.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση