Ad Code

Responsive Advertisement

Απίστευτη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Ντ.Μεντβένεφ: "Η Ρωσία θέλει να συµµετάσχει στο αµυντικό σύστηµα του ΝΑΤΟ!"


Προς µια νέα εποχή φαίνεται ότι προχωρούν, µάλλον δειλά, οι σχέσεις της Δύσης µε τη Ρωσία. Η Μόσχα ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι παρούσα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Νοέµβριο στη Λισαβώνα και ότι θα...εξετάσει τη συµµετοχή της στο σχεδιαζόµενο αµερικανικό σύστηµα πυραυλικής άµυνας στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντµίτρι Μεντβέντεφ εί πε χθες στους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερµανίας, µε τους οποίους συναντήθηκε στην Ντοβίλ της Νορµανδίας, ότι θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 19 και 20 Νοεµβρίου στη Λισαβώνα και θα συµµετάσχει στο Συµβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας που θα διεξαχθεί στο περιθώριό της.
Το Κρεµλίνο αρνούνταν έως τώρα να κάνει γνωστό αν η Ρωσία θα συµµετάσχει, λέγοντας ότι ανησυχεί για τις προσπάθειες της Συµµαχίας να εκπονήσει ένα νέο στρατηγικό δόγµα.


«Μου φαίνεται ότι η συµµετοχή µου θα προωθήσει την αναζήτηση των απαραίτητων συµβιβασµών και την ανάπτυξη διαλόγου ανάµεσα στη Ρωσική Οµοσπονδία και τη Βορειοατλαντική Συµµαχία ως σύνολο», δήλωσε χθες ο Μεντβέντεφ.


Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης το ΝΑΤΟ να εξηγήσει ακριβέστερα πώς βλέπει ενδεχόµενη συµµετοχή της Ρωσίας στα αµερικανικά σχέδια για ένα πυραυλικό αµυντικό σύστηµα που θα έχει τη βάση του στην Ανατολική Ευρώπη, πριν η Μόσχα εξετάσει αυτήν τη συµµετοχή της.


«Ερευνούµε την ιδέα αυτής της πρότασης, όµως πιστεύω πως το ίδιο το ΝΑΤΟ πρέπει να κατανοήσει µε ποια µορφή βλέπει τη Ρωσία να συµµετέχει σ’ αυτό το σύστηµα, τι θα προσφέρει, µε ποιον τρόπο µπορεί να επιτευχθεί µια συµφωνία και πώς θα προχωρήσουµε περαιτέρω», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.


«Μόνο µε βάση την εκτίµηση αυτής της πρότασης µπορούµε να απαντήσουµε για το πώς θα προχωρήσουµε µε την ιδέα της ευρωπαϊκής πυραυλικής άµυνας».


Η ανακοίνωση του Μεντβέντεφ για τη συµµετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ήταν ουσιαστικά η µόνη σηµαντική απόφαση που βγήκε από τη συνάντησή του στην Ντοβίλ µε τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη γερµανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Η τελευταία δήλωσε πως είναι «πολύ ευτυχής» που ο Μεντβέντεφ θα συµµετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.


«Είµαστε όλοι στο ίδιο καράβι όσον αφορά τις πραγµατικές απειλές του 21ου αιώνα», υπογράµµισε η καγκελάριος, ενώ ο πρόεδρος Σαρκοζί τόνισε πως «η Γερµανία και η Γαλλία θεωρούν τη Ρωσία φιλική χώρα».



greece-salonika.blogspot.com





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση