Ad Code

Responsive Advertisement

Αφγανιστάν: Διαπραγματεύσεις Ταλιμπάν - κυβέρνησης για τον τερματισμό του πολέμου


Εκπρόσωποι των Ταλιμπάν έχουν ξεκινήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι για τον τερματισμό του πολέμου, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη αφγανικές και αραβικές πηγές. Επίσης τόνισαν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε "προκαταρκτικό" στάδιο και ακολουθούν εκείνες που είχε φιλοξενήσει η Σαουδική Αραβία, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, πριν ένα χρόνο.

Συζητείται "πολύ σοβαρά" το να βρεθεί "μια διέξοδος", είπε μια πηγή που βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει τι συζητείται, αναφερόμενη στους Ταλιμπάν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι του Ομάρ δημοσίως επιμένουν ότι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν καν να αρχίσουν αν δεν αποχωρήσουν οι ξένες δυνάμεις από το έδαφος του Αφγανιστάν· όμως η Κουέτα Σούρα φέρεται να έχει αρχίσει να εξετάζει ενδεχόμενη ευρεία συμφωνία που θα περιλαμβάνει συμμετοχή στελεχών των Ταλιμπάν στην κυβέρνηση και την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την αποχώρηση των δυνάμεων του NATO και των ΗΠΑ.
Αφγανικές, Αραβικές και Ευρωπαϊκές πηγές λένε ότι η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται πιο "ανοικτή" στο ενδεχόμενο να υπάρξει τερματισμός του πολέμου μέσω διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο νωρίτερα χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ είπε ότι η "συμφιλίωση" στο Αφγανιστάν είναι απίθανη για την ώρα.
"Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. . . για συμφιλίωση", δήλωσε ο Μορέλ.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Οι πηγές, τις οποίες η εφημερίδα δεν κατονομάζει, φέρονται να δήλωσαν ότι οι αντιπρόσωποι των Ταλιμπάν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλούν εξ ονόματος της Κουέτα Σούρα, οργάνωσης των Αφγανών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, και του ηγέτη του Μοχάμαντ Ομάρ.