Ad Code

Responsive Advertisement

Χάνονται σιγα σιγά τα πάντα...ακόμα και η γλώσσα των ανθρώπων ..


Γλωσσολόγοι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν, υπό εξαφάνιση γλώσσα, γνωστή ως Koro, η οποία ομιλείται από περίπου 800 άτομα στη βορειοανατολική Ινδία.
Η γλώσσα ήταν άγνωστη στην επιστήμη και πρόσφατα, ήρθε στο φως, κατά τη διάρκεια αποστολής από γλωσσομαθείς, οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ινδία, στα πλαίσια υποτροφίας για λογαριασμό του National Geographic.
Η Koro ανήκει στην οικογένεια των γλωσσών Τibetan-Burman, η οποία αποτελείται από μια ομάδα περίπου 400 γλωσσών, που ομιλούνται κυρίως στην ανατολική, κεντρική, νότια και νοτιοανατολική Ασία και περιλαμβάνει το Θιβέτ και τη Βιρμανία, σύμφωνα με το γλωσσολόγο David Harrison.Όπως και οι περισσότερες γλώσσες, η Koro είναι άγραφη και μεταδίδεται μόνο προφορικά. Δεν είναι ούτε διάλεκτος, ούτε συγγενής γλώσσα της Hruso-Aka.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση