Ad Code

Responsive Advertisement

Καταθέσεις στο Μόναχο για τη Siemens



Με τον Ράινχαρτ Σίκατσεκ άρχισαν στο Μόναχο οι καταθέσεις βασικών μαρτύρων στο κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.

Ο βασικός διαχειριστής των «μαύρων» ταμείων της Siemens Ράιχαρτ Σίκατσεκ καταθέτει στη βάση γραπτών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί από τα μέλη της επιτροπής.


Το απόγευμα θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής εκ μέρους της Siemens το μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Πέτερ Σόλμσεν και ο επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της Siemens, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βάιγκελ. 


Η εισαγγελία του Μονάχου που έχει χειριστεί την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της Siemens παρέχει διευκολύνσεις στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής που έχει ζητήσει η Ελλάδα.


Ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας Τόμας Σταϊνγκράους-Κοχ αρνήθηκε οιαδήποτε τοποθέτηση, «ούτε επί του περιεχομένου, ούτε επί της ουσίας». Υπογράμμισε σχετικά ότι «η εξέταση των μαρτύρων δεν είναι δική μας υπόθεση», αλλά υπόθεση των ελληνικών αρχών. 


Ο πρώην διευθυντής της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκος θα εξεταστεί αύριο. 


Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Δημήτρη Παπουτσή, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Μαρία Κόλια-Τσαρούχα και Γρηγόρη Αποστολάκο, το βουλευτή του ΚΚΕ Αθανάσιο Παφίλη και το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση