Ad Code

Responsive Advertisement

Έρευνα για τις αποκαλύψεις του Wikileaks ζητεί από ΗΠΑ-Ιράκ ο ΟΗΕ


Τη διεξαγωγή ερευνών για τις καταγγελίες περί βασανιστηρίων και άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ που περιέχονται σε εμπιστευτικά στρατιωτικά έγγραφα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks ζήτησε από τις αμερικανικές και τις ιρακινές αρχές η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.
«Οι αμερικανικές και οι ιρακινές αρχές πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διερευνήσουν τις καταγγελίες που διατυπώνονται σε αυτές τις εκθέσεις», αναφέρει σε ανακοινωσή της η Πιλάι.
Ζητεί από την Ουάσιγκτον και τους Ιρακινούς να προσαχθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για φόνους, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, βασανιστήρια και άλλες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι τα εμπιστευτικά έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ, που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή από τον Wikileaks, αναφέρονται σε πολυάριθμες περιπτώσεις βασανιστηρίων από τις ιρακινές δυνάμεις, καθώς και σε περισσότερες από 300 περιπτώσεις βασανιστηρίων που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις της συμμαχίας, σύμφωνα με τον ιδρυτή της ιστοσελίδας, Τζούλιαν Ασάνζ.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση