Ad Code

Responsive Advertisement

Κόλαση εκρήξεων με 100 νεκρούς στη Βαγδάτη


Νέο λουτρό αίματος χθες στη Βαγδάτη όπου τουλάχιστον 100 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο και άλλοι 320 τραυματίστηκαν από μπαράζ εκρήξεων σε σιιτικές γειτονιές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος ασφαλείας της ιρακινής πρωτεύουσας, υποστράτηγος Κουασίμ Αλ Μουσαβί, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών εξερράγησαν δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα στην πόλη, ενώ άλλες τέσσερις βόμβες είχαν τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου.
Οπως επεσήμαναν αστυνομικές πηγές, η ισχυρότερη έκρηξη σημειώθηκε δίπλα σε εστιατόρια και καφετέριες της υποβαθμισμένης γειτονιάς «Σαντρ Σίτι».
Υπενθυμίζεται ότι το μπαράζ επιθέσεων πραγματοποιήθηκε δύο μόλις 24ωρα μετά την αιματηρή κατάληξη της ομηρείας πιστών σε καθολική εκκλησία στη Βαγδάτη. Τουλάχιστον 53 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά από περιστατικό ομηρείας δεκάδων πιστών σε καθολική εκκλησία από ομάδα ενόπλων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.
Αλ ΚάινταΠράγματι, το «Ισλαμικό κράτος του Ισλάμ», οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση στην καθολική εκκλησία, ενώ εξαπέλυσε απειλές και εναντίον της κοπτικής εκκλησίας της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χθεσινή αιματηρή επίθεση αποτελεί άλλο ένα δείγμα των προσπαθειών αναβάθμισης του προφίλ της Αλ Κάιντα στην περιοχή, την ώρα που παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στο Ιράκ οκτώ μήνες μετά τις εκλογές.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση