Ad Code

Responsive Advertisement

"Δώρο" 4 δισ. ευρώ στον Καλλικράτη


Μπορεί η χώρα να βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ωστόσο 4 δισ. ευρώ θα δοθούν για έργα στους Δήμους, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, παρά τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις που επέρχονται σε Οργανισμούς και ΝΠΔΔ.


Μιλώντας την Τετάρτη (24/11) σε διημερίδα των νεοεκλεγέντων δημάρχων και περιφερειαρχών, παρουσία και του πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τον Καλλικράτη “απαραίτητο θεμέλιο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας”. Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στη μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, τόνισε. Το κράτος θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυ ξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα”, τόνισε ο υπουργός.
Παρουσιάζοντας τον οδικό χάρτη για την εγκαθίδρυση των νέων δομών του Καλλικράτη, ο υπουργός επεσήμανε ότι “στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διασφάλιση δυναμικών οικονομικών πόρων αλλά και ένα πλαίσιο οικονομικής διαχείρισης με ελέγχους, ανεξάρτητη εποπτεία αλλά και διαφάνεια που εξασφαλίζει οικονομικά εύρωστους αλλά και βιώσιμους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.
Ο κ. Παπανδρέου, αφού επανέλαβε ότι η χώρα βρέθηκε πολύ κοντά στη χρεοκοπία και τη στάση πληρωμών, τόνισε ότι η Ελλάδα κέρδισε πολύτιμο χρόνο με τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης.
“Οι αγορές δεν θέλουν να δώσουν ανάσα,ακόμη και όταν τα κράτη παίρνουν τα σωστά μέτρα”, τόνισε αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ιρλανδία.
cosmo.gr




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση