Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Λούλα αποχωρεί από την προεδρία της Βραζιλίας, αλλά πρέπει να πάρει μαζί του 760.400 δώρα


Αντιμέτωπος με ένα ξεχωριστό πρόβλημα βρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, ο οποίος τον Ιανουάριο παραδίδει -μετά από οκτώ χρόνια- την προεδρία στην Ντίλμα Ρουσέφ.

Αποχωρώντας από το προεδρικό μέγαρο ο Λούλα είναι υποχρεωμένος -βάσει νόμου- να πάρει μαζί του τα 760.400 δώρα που απέκτησε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε το 1991 ξεκαθαρίζει ότι τα δώρα που δέχθηκε ο πρόεδρος στη διάρκεια της θητείας του (από ξένους ηγέτες, επίσημες επισκέψεις ή απλούς πολίτες) είναι προσωπική του ιδιοκτησία και είναι υποχρεωμένος να τα πάρει κατά την αποχώρηση.

Στην περίπτωση του «Λούλα» ο αριθμός είναι τεράστιος, και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών. θα χρειαστούν τουλάχιστον 11 φορτηγά. Επιπλέον, ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και τα έξοδα.

Η ποικιλία των δώρων είναι μοναδική: τουλάχιστον 80 χιλιάδες πίνακες, πολύτιμοι λίθοι από ηγέτες χωρών του Περσικού Κόλπου, αλλά και... μίξερ από απλούς πολίτες.

Η πιθανότερη λύση -όπως αναφέρει η El Pais- είναι τα δώρα να μπουν σε αποθήκη.

Μετά την ορκωμοσία της Ντίλμα Ρουσέφ, ο Λούλα θα μετακομίσει σε μεγαλύτερο σπίτι, δεδομένου ότι η προσωπική του κατοικία (στο εσωτερικό της πολιτείας του Σάο Πάολο) είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τον ίδιο και τα δώρα του.

Επιπλέον, πριν από λίγες μέρες έγινε διάρρηξη στο σπίτι με αποτέλεσμα να κλαπούν χρήματα και προσωπικά είδη.

Η νέα κατοικία του Λούλα αποτελεί μυστήριο, αντίστοιχο με το τι πρόκειται να κάνει μετά από οκτώ χρόνια στην προεδρία.

Ο ίδιος πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάτσει σπίτι. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να με αντέχει» δηλώνει χαρακτηριστικά..




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση