Ad Code

Responsive Advertisement

Εκτός κοινοβουλίου αρκετοί νικητές των εκλογών στο Αφγανιστάν λόγω νοθείας


Η Εκλογική Επιτροπή Καταγγελιών (του Αφγανιστάν απέκλεισε, λόγω νοθείας, «δεκάδες Αφγανούς υποψηφίους» που εξελέγησαν στο 249μελές Κοινοβούλιο της χώρας. Οι υποψήφιοι δεν θα μπορέσουν να ζητήσουν αναίρεση της απόφασης.

«Οι ψήφοι που συγκέντρωσαν δεκάδες υποψήφιοι θα ακυρωθούν λόγω νοθείας» ανέφερε πηγή του Reuters που δεν κατονομάζεται. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πλήγμα στην εκλογική διαδικασία στο Αφγανιστάν, στην οποία ασκήθηκαν πανταχόθεν επικρίσεις για εκτεταμένη νοθεία, μία ημέρα μετά την διαβεβαίωση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα πως η απόσυρση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από τη χώρα θα έχει συντελεστεί στο μεγαλύτερο μέρος της μέχρι το 2014.

Δύο μήνες μάλιστα μετά τις εκλογές, τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Οι καταγγελίες για το διαβλητό της διαδικασίας και την ισχύ της διαφθοράς άρχισαν πριν ακόμα οι Αφγανοί ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι Αφγανοί αξιωματούχοι θεώρησαν επιτυχία το γεγονός ότι την ημέρα των εκλογών σημειώθηκαν λίγα περιστατικά βίας.

Οι υποψήφιοι αποκλείσθηκαν από την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ Εκλογική Επιτροπή Καταγγελιών (ΕCC). Η ECC θα υποβάλει τη λίστα των ονομάτων με τα ονόματα των υποψηφίων που αποκλείσθηκαν, στη Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (IEC), η οποία είναι επίσης αντικείμενο έρευνας από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, για νοθεία.

Αρκετοί υποψήφιοι διαμαρτύρονται για τη νκαθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας πως οφείλεται σε προσπάθειες αλλοίωσής τους, δυναμιτίζοντας την ήδη αδύναμη πολιτική σταθερότητα στο Αφγανιστάν.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση