Ad Code

Responsive Advertisement

Με αίμα βάφτηκαν οι προεδρικές εκλογές στη Γουινέα


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή στη Γουινέα μετά την ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Άλφα Κοντέ νίκησε στις προεδρικές εκλογές.

Ο αντίπαλός του, ο οποίος αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, κατηγόρησε τις αρχές για «βαρβαρότητα».


Επίσης, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γουινέας κατηγορήθηκαν για χρήση υπέρμετρης βίας καθώς ο απολογισμός των νεκρών από την Δευτέρα έφθασε τους τέσσερις νεκρούς και συνολικά-μαζί με τα θύματα του πρώτου γύρου-τους τουλάχιστον έξι στην διάρκεια της διαδικασίας. Δεκάδες τραυματίστηκαν στην ένταση που ακολούθησε τον δεύτερο γύρο των εκλογών, που διεξήχθη με καθυστέρηση την 7η Νοεμβρίου.


Σύμφωνα με την επιτροπή, ο Κοντέ κέρδισε στον επαναληπτικό γύρο συγκεντρώνοντας το 52,2% των ψήφων, αλλά ο αντίπαλός του Σελού Νταλάν Ντιαλό, ο οποίος φέρεται να κατέλαβε 47,48%, υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής και ότι υπήρξε τεράστια νοθεία. Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, που θα πρέπει να επικυρώσει ή να κρίνει άκυρο το αποτέλεσμα.


Χθες, γιορτή της θυσίας για τους μουσουλμάνους, ο Κοντέ έκανε μια «ευχαριστήρια περιοδεία», χαιρετώντας πλήθη που τραγουδούσαν και τον επευφημούσαν σε τρεις συνοικίες του Κόνακρι όπου κέρδισε. Αλλά η ατμόσφαιρα σε περιοχές που θεωρούνται προπύργια του Ντιαλό ήταν βαριά, λόγω των βίαιων ταραχών. Ο Ντιαλό είπε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας δείχνουν «άγρια βαρβαρότητα» έναντι των υποστηρικτών του και μελών της φυλής των Φουλάνι. «Έκανα έκκληση για ηρεμία αλλά οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέχισαν να δολοφονούν και να καταστέλλουν με άγρια βαρβαρότητα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RFI.


Κατηγόρησε τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι «επιτίθενται σε μια φυλή και στους υποστηρικτές του Σελού και τους συμμάχους του».





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση