Ad Code

Responsive Advertisement

ΣΑΤΕ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Αίγυπτο για νέα έργα


Οι κατασκευαστικές εταιρίες της Ελλάδας και της Αιγύπτου υπέγραψαν την Πέμπτη μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη έργων στις δύο χώρες, καθώς και στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε ο σύνδεσμος μεσαίων και μικρομεσαίων εργολάβων ΣΑΤΕ.
«Σύμφωνα με το Μνημόνιο ο ΣΑΤΕ και η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία Κατασκευαστών (Egyptian Federation for Building and Construction Contractors) της Αιγύπτου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να φέρουν κοντά τους κατασκευαστές των δυο κρατών... με αντικειμενικό σκοπό την εμπέδωση πνεύματος συνεργασίας για την από κοινού ανάληψη έργων στο μέλλον, ιδίως στους τομείς της οικοδομής, των οδικών έργων, γενικότερων έργων υποδομής και έργων τηλεπικοινωνιών», ανέφερε ο σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

Η ουσιαστική ανυπαρξία νέων έργων και η μείωση των δημοσίων επενδύσεων λόγω της ύφεσης στη χώρα, σε συνδυασμό με οφειλές του Δημοσίου που εκτιμώνται στα 1,8 δισ. ευρώ περίπου προς τους Έλληνες κατασκευαστές έχουν πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο, έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
Περίπου 81 μικρομεσαίες κατασκευαστικές εταιρίες από τις συνολικά 652 έκλεισαν την τελευταία διετία, ενώ 65.000 άτομα που απασχολούνταν στον κλάδο έχασαν την δουλειά τους από τις αρχές του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΑΤΕ.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση