Ad Code

Responsive Advertisement

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα σήμερα στη Δυτ. Ελλάδα-Κακοκαιρία στην Ηλεία



Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Παρασκευή, σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Η κακοκαιρία αναμένεται, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να πλήξει τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, αναμένονται άνεμοι ένταση 8 και 9 μποφόρ στα πελάγη.Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, σταδιακά, από το Σάββατο.
Στο μεταξύ, ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Ηλεία από τα μεσάνυχτα. Όπως αναφέρει το www.iliatora.gr στο Κατάκολο και στην πόλη του Πύργου σημειώθηκε πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση. Κατά την διάρκεια της καταιγίδας οι άνεμοι στο Λιμάνι του Κατακόλου έφτασαν μέση ένταση τα 40 χιλιόμετρα την ώρα (6 μποφόρ) με μέγιστη ριπή τα 140 χιλιόμετρα την ώρα (13 μποφόρ)!!! Πολύ πιθανό να δημιουργήθηκε για ελάχιστα λεπτά σίφωνας (υδροστρόβιλος), επιρρεπής η περιοχή σε τέτοια φαινόμενα.
Η κακοκαιρία συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθεί να εκδηλώνεται με έντονες βροχοπτώσεις. Οι καταιγίδες συνοδεύονταν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και ιδιαίτερα ραγδαίες βροχοπτώσεις. Σε λιγότερο από 10 λεπτά καταγράφηκαν 15 χιλιοστά ύψος βροχόπτωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για προβλήματα ή ζημιές.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση