Ad Code

Responsive Advertisement

Νέο σχέδιο ψηφίσματος από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά της θανατικής ποινής


Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ενέκρινε την Παρασκευή ένα νέο σχέδιο ψηφίσματος κατά της θανατικής ποινής, το οποίο χαιρετίστηκε αμέσως από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Το κείμενο εγκρίθηκε με πλειοψηφία 107 ψήφων υπέρ, έναντι 38 κατά και 36 αποχών.

ΗΠΑ, Κίνα, Σαουδική Αραβία και Ιράν ψήφισαν κατά.

Η πλειοψηφία εξασφάλισε δύο περισσότερες ψήφους απ' ό,τι σε μια παρόμοια ψηφοφορία το 2008 και οι αντίθετοι στο ψήφισμα οκτώ ψήφους λιγότερες.

Η ψηφοφορία διήρκεσε τρεις ώρες. Το κείμενο προτάθηκε από 90 αντιπροσωπείες.

Αυτό το τρίτο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης υπέρ ενός μορατόριουμ στις εκτελέσεις είναι ένα νέο κρίσιμο στάδιο στην εκστρατεία που αποσκοπεί να θέσει τέρμα στους προμελετημένους φόνους από το κράτος», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στον ΟΗΕ, Χοσέ Λουίς Ντίας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες άσκησαν έντονες πιέσεις για την υιοθέτηση του ψηφίσματος.

Η Γενική Συνέλευση στο σύνολό της αναμένεται να εγκρίνει το κείμενο το Δεκέμβριο.

Αφότου δημιουργήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη το 1945, μόνο οκτώ χώρες κατάργησαν τη θανατική ποινή. Σήμερα, 136 από τα 192 κράτη-μέλη έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή με το νόμο ή στην πράξη, σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία.




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση