Ad Code

Responsive Advertisement

ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Τον αποκλεισμό ατόμων με σοβαρές παθήσεις από αρκετές ανώτατες σχολές καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή την έκδοση του σχετικού μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Ε.Σ.ΑμεΑ υπογραμμίζει ότι με έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννη Πανάρετου, είχε ζητηθεί από τους πρυτάνεις ΑΕΙ και προέδρους ΤΕΙ να στείλουν καταλόγους με τις αποκλειόμενες παθήσεις για κάθε τμήμα.

Προηγουμένως, είχε συμπεριληφθεί σε νόμο του υπουργείου διάταξη στην οποία αναφερόταν πως «οι πάσχοντες από τις αναφερόμενες παθήσεις δεν εισάγονται σε τμήματα στα οποία λόγω της φύσης της επιστήμης είναι δυσχερής για αυτούς η παρακολούθηση σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος, που εγκρίνεται από τη Σύγκλητο και ανακοινώνεται πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο γίνεται η επιλογή».

Το δελτίο
Το μηχανογραφικό δελτίο που ανακοινώθηκε, αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού -όπως υπογραμμίζει- υπάρχουν τμήματα που αποκλείουν όλες τις παθήσεις ή κάποιες από αυτές, υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα που δεν αποκλείουν καμία, και μπορεί να υπάρχει κάποιο τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ που αποκλείει κάποιες παθήσεις και το ίδιο ακριβώς τμήμα σε άλλο ίδρυμα αποκλείει άλλες ή καμία.

Το συγκεκριμένο μηχανογραφικό, αναφέρει η Ε.Σ.ΑμεΑ, αποτελεί «όνειδος και ντροπή για όλη την ελληνική κοινωνία και ζητούμε από την υπουργό Παιδείας την κατάργησή του και το δικαίωμα εγγραφής όλων των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην κείμενη νομοθεσία».

Σε διαφορετική περίπτωση, προσθέτει «δεν μπορεί παρά να προσφύγουμε στο ΣτΕ για να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση