Ad Code

Responsive Advertisement

Αποτυχημένη κατά τη Σεούλ η πολιτική αρωγής και συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ


Η πολιτική αρωγής προς τη Βόρεια Κορέα, η οποία συνεχίστηκε από το 1998 έως το 2008 δεν κατάφερε να περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ και να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων του βορρά εκτιμά η Νότια Κορέα, σύμφωνα με την ετήσια λευκή βίβλο του υπουργείου Ενοποίησης.«Οι σχέσεις βελτιώθηκαν επί δέκα χρόνια με μια αύξηση των διασυνοριακών μεταφορών και των προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών του νοτιοκορεατικού πληθυσμού» αναφέρεται.

«Η οικονομική κρίση του βορρά δεν επιλύθηκε και η καθημερινή ζωή των Βορειοκορεατών δεν βελτιώθηκε καθόλου», προστίθεται στο κείμενο.


Από το 1998 έως το 2008 υπό τις κυβερνήσεις των προέδρων Κιμ Ντάε Γιούνγκ και Ρο Μου Χιούν, η Σεούλ υιοθέτησε την πολιτική του διαλόγου και της συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ.


Δύο σύνοδοι κορυφής διεξήχθησαν το 2000 και το 2007, οι οποίες απέδωσαν προγράμματα συνεργασίας σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο.


Οι δύο Κορέες ξεκίνησαν έτσι το πρόγραμμα των συναντήσεων των οικογενειών τις οποίες χώρισε ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), επιτρέποντας στους συγγενείς από τη μια και την άλλη πλευρά των συνόρων να ξανασυναντηθούν για μερικές ημέρες ύστερα από 60 χρόνια.


Η Βόρεια και η Νότια Κορέα εκμεταλλεύονται από κοινού μια βιομηχανική ζώνη όπου οι Βορειοκορεάτες εργάζονται για νοτιοκορεατικά εργοστάσια.


Ωστόσο, η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην πρώτη πυρηνική της δοκιμή τον Οκτώβριο του 2006, ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη το Μάιο του 2009.


Παρά τη μαζική βοήθεια από τη Σεούλ, η οικονομία της Πιονγκγιάνγκ είναι κατεστραμμένη, ενώ καμιά «ικανοποιητική» πρόοδος δεν καταγράφηκε στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προστίθεται στην έκθεση αυτή των 300 σελίδων.


Η έκθεση συνιστά την αμοιβαία συνεργασία αντί της μονομερούς βοήθειας, ώστε «να υπάρξει αμοιβαία ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου».


Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν σημαντικά μετά το ναυάγιο από τορπίλη τον περασμένο Μάρτιο νοτιοκορεατικής κορβέτας, το οποίο προκάλεσε το θάνατο 46 ανδρών του νοτιοκορεατικού πολεμικού ναυτικού. Διεθνής έρευνα απέδωσε την ευθύνη σε βορειοκορεατικό εκρηκτικό μηχανισμό.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση