Ad Code

Responsive Advertisement

«Βαρώνος» των ναρκωτικών εκδίδεται στις ΗΠΑ



Μεξικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Σάββατο ότι άρχισε... η διαδικασία απέλασης του κατηγορούμενου ως ηγετικού στελέχους του καρτέλ Μπελτράν Λέιβα, του Έντγκαρ Βαλντές, γνωστού με το προσωνύμιο «Λα Μπάρμπι», στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο Βαλντές -υπήκοος των Ηνωμένων Πολιτειών γεννημένος στο Λαρέδο του Τέξας- έχει δύο ποινικές διώξεις σε βάρος του, μια το 2002 στη Λουιζιάνα για λαθρεμπόριο κοκαΐνης και μια το 1998 στο Τέξας, επίσης για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Ο δίγλωσσος Βαλντές, 37 ετών, συνελήφθη την 30ή Αυγούστου σε έφοδο της αστυνομίας στο κεντρικό Μεξικό. Είναι γνωστός ως ανελέητος φονιάς -υπήρξε επικεφαλής της ομάδας των εκτελεστών του καρτέλ Μπελτράν Λέιβα- και Μεξικανοί αξιωματούχοι τον κατηγορούν για δεκάδες δολοφονίες σε όλη τη χώρα, ειδικά στο νότιο τουριστικό θέρετρο Ακαπούλκο.

Δικαστής διέταξε ο Βαλντές να μείνει προφυλακισμένος εν όψει της απέλασής του. Μετακινήθηκε στη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ελ Αλτιπλάνο, στο ομοσπονδιακό διαμέρισμα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης, που μπορεί να διαρκέσει ως και μήνες, ανέφερε η γενική εισαγγελία.

Ο Βαλντές ήταν συνεργάτης-κλειδί του Αρτούρο Μπελτράν Λέιβα, ο οποίος ηγείτο του καρτέλ που φέρει το όνομά του κι ήταν ο τρίτος πιο καταζητούμενος άνθρωπος στη χώρα έως ότου βρήκε το θάνατο σε έφοδο των πεζοναυτών του ναυτικού τον Δεκέμβριο του 2009 σε μια υπερπολυτελή κατοικία.

Ο Βαλντές φέρεται να είχε εμπλακεί σε πόλεμο με τον αδελφό του Αρτούρο, Έκτορ, για τον έλεγχο της συμμορίας Μπελτράν Λέιβα.

Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες μετά τη σύλληψή του. Ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν διέψευσε πληροφορίες ότι ο Βαλντές διαπραγματεύτηκε την παράδοσή του.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προσφέρει έως και 2 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, ενώ οι αρχές του Μεξικού προσέφεραν 2,2 εκατ. δολάρια.

Ο «Λα Μπάρμπι», που απέκτησε το παρατσούκλι λόγω των ξανθών μαλλιών και των γαλάζιων του ματιών, είναι ο έκτος βαρόνος των ναρκωτικών που η κυβέρνηση λέει πως οι αρχές έχουν συλλάβει ή εξοντώσει εφέτος στο Μεξικό.

Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον «πόλεμο των ναρκωτικών», ανάμεσα στις αρχές και στα καρτέλ, αλλά κυρίως μεταξύ των συμμοριών με σκοπό τον έλεγχο των οδών μεταφοράς των ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική προς τις αγορές των ΗΠΑ, αφότου ανέλαβε ο Καλδερόν στα τέλη του 2006.

Το συνεχιζόμενο μακελειό θορυβεί αξιωματούχος στην Ουάσινγκτον -που προσφέρει βοήθεια στο Μεξικό για τον «πόλεμο των ναρκωτικών»-, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι μπορεί να εξαπλωθεί πέραν των συνόρων.

zougla




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση