Ad Code

Responsive Advertisement

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Πορτογαλίας λόγω περικοπών


Παραμονή της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα υπέβαλε την παραίτησή του ο επικεφαλής της πορτογαλικής Υπηρεσίας Στρατηγικών Πληροφοριών Άμυνας (SIED) Ζόρζε Σίλβα Καρβάλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας που επέβαλε η πορτογαλική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας.

Η παραίτηση του Ζόρζε Σίλβα Καρβάλιο έγινε δεκτή και η υπηρεσία θα αποκτήσει νέο διευθυντή από την 1η Δεκεμβρίου, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πληροφοριών της Πορτογαλικής Δημοκρατίας (SIRP), που συντονίζει το σύνολο των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, η παραίτηση του Σίλβα Καρβάλιο είναι «άμεση» συνέπεια των περικοπών που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2011 και θα οδηγήσουν στην κατάργηση επτά από τα έντεκα παραρτήματα της SIED στο εξωτερικό, κάτι που θεωρείται «σοβαρή οπισθοδρόμηση για την υπηρεσία».

Την Τετάρτη ο παραιτηθείς διευθυντής συγκέντρωσε τους συνεργάτες του και τους εξήγησε ότι παραιτείται «για λόγους συνείδησης» και για να «επιστήσει την προσοχή σε ένα λάθος που διαπράττεται», γράφει η εφημερίδα Diario de Noticias.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση της πορτογαλικής κυβέρνησης στην παραίτηση, η οποία ανακοινώθηκε την παραμονή της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα.

Στην ανακοίνωση της SIRP, που δημοσιεύθηκε μέσω του πορτογαλικού πρακτορείου ειδήσεων, η Υπηρεσία Πληροφοριών της Πορτογαλικής Δημοκρατίας διαβεβαιώνει ότι οι υπηρεσίες «θα συνεχίσουν την αποστολή τους και θα διατηρήσουν τις δυνατότητές τους, στο νέο πλαίσιο του περιορισμένου προϋπολογισμού, ο οποίος είναι κοινός για όλους τους κρατικούς οργανισμούς».




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση