Ad Code

Responsive Advertisement

«Ναι» σε φοροαπαλλαγές σε εύπορους, «όχι» σε επιδόματα ανεργίας είπαν οι Ρεπουμπλικάνοι


Να παραταθούν οι φοροαπαλλαγές για όλους τους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων και των πιο εύπορων από αυτούς, ζήτησαν οι Ρεπουμπλικάνοι στη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων και την ίδια στιγμή «πάγωσαν» την παράταση του προγράμματος κατεπείγουσας χορήγησης επιδομάτων ανεργίας σε περίπου 2 εκατ. ανέργους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπέινερ, επανέλαβε σήμερα τη θέση του κόμματός του ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να παρατείνει τις φοροαπαλλαγές για όλους τους Αμερικανούς.


Από την άλλη πλευρά, οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης των φοροαπαλλαγών (που θεσπίστηκαν επί προεδρίας του Τζ.Μπους του νεώτερου) για τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη.


Ο επικεφαλής τους στη Γερουσία, Χάρι Ριντ, είπε ότι πιστεύει πως έχει την υποστήριξη του προέδρου Μπ.Ομπάμα να επιδιώξει την παράταση που δεν θα περιλαμβάνει τους εύπορους.


Οι Δημοκρατικοί πάντως θα πρέπει να εξασφαλίσουν την υποστήριξη τουλάχιστον ενός Ρεπουμπλικάνου για να φτάσουν στις 60 ψήφους που απαιτούνται ώστε να προωθήσουν το νομοσχέδιο, κάτι που προς το παρόν φαίνεται απίθανο να συμβεί.


Και ενώ τάσσονται υπέρ των φοροαπαλλαγών στους εύπορους, οι Ρεπουμπλικάνοι «πάγωσαν» την παράταση του προγράμματος κατεπείγουσας χορήγησης επιδομάτων ανεργίας σε περίπου 2 εκατ. ανέργους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2011.


Στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το νομοσχέδιο έλαβε 258 ψήφους υπέρ και 154 κατά. Όμως για να περάσει χρειαζόταν πλειοψηφία των δύο τρίτων του Σώματος.


Μία από τις ενστάσεις που προέβαλαν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι επιμένουν ότι θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους, είναι ότι το κόστος χορήγησης των επιδομάτων ανέρχεται σε 12,5 δισ. δολάρια.


Τον περασμένο Ιούλιο το Κογκρέσο είχε εγκρίνει τη χορήγηση βοήθειας στους ανέργους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Μετά την ημερομηνία αυτή, περίπου δύο εκατομμύρια άτομα, το δικαίωμα των οποίων στο επίδομα λήγει, θα στερηθούν την οικονομική βοήθεια.


«Δεν ξέρω πώς θα γυρίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι στα σπίτια τους για την Ημέρα των Ευχαριστιών (στις 25 Νοεμβρίου), γνωρίζοντας ότι επειδή σταμάτησαν αυτό το νομοσχέδιο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να μην έχουν γαλοπούλα στο τραπέζι τους» είπε ο Δημοκρατικός Σάντερ Λεβίν,  πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Βουλής.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση