Ad Code

Responsive Advertisement

Προσπάθειες για αλλαγή της διαδικασίας στο Κυπριακό «βλέπουν» οι Οικολόγοι



Λεμεσός: Έχουμε εισέλθει σε μια διαδικασία καταγραφής των «δήθεν συγκλίσεων», με τρόπο που είναι πλέον πολύ δύσκολο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποσύρει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης «τις γνωστές του υποχωρήσεις για τους εποίκους», δήλωσε την Κυριακή η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Ιωάννα Παναγιώτου, καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο Χριστόφια να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο προς ενημέρωση του για το τι διαμείφθηκε στη Νέα Υόρκη.
Σε δηλώσεις στα γραφεία του Κινήματος στη Λεμεσό, η κ. Παναγιώτου εξέφρασε την άποψη ότι από τη δήλωση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών φαίνεται ξεκάθαρα ότι η μέχρι τώρα διαδικασία αλλάζει αφού έχει αποφασίσει την ενεργότερη προσωπική εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις και πρόσθεσε πως «σαφές είναι επίσης το γεγονός ότι ο Πρόεδρος δεν πέτυχε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για ανεξάρτητη απογραφή του πληθυσμού ούτε η διασύνδεση περιουσιακού-εδαφικού».
«Κατά την άποψη μας, το θέμα των εποίκων και της ανεξάρτητης απογραφής του πληθυσμού καθώς και το εδαφικό πρέπει να προταχθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιτακτικά στις αμέσως επόμενες συναντήσεις με τον κ. Έρογλου», συμπλήρωσε.
Η κ. Παναγιώτου υπενθύμισε πως τα δύο αυτά θέματα είναι καταγραμμένα και στην ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου της 17ης Σεπτεμβρίου του 2009, το οποίο αποτελεί το πιο πρόσφατο κείμενο στο οποίο καταγράφονται βασικές αρχές κοινά αποδεχτές από ολόκληρη την πολιτική ηγεσία του τόπου.
Επίσης, συνέχισε, στη Νέα Υόρκη τέθηκε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, μέσα στο οποίο πρέπει να υπάρξει πρόοδος και συγκλίσεις σε όλα τα θέματα, ενώ «πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε δηλώσεις του ο κ. Έρογλου είπε ότι τον Ιανουάριο ο ΓΓ του ΟΗΕ θα θέσει ασφυχτικά χρονοδιαγράμματα και ότι οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' αόριστον».
Καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερωθεί ενδελεχώς για το τι διαμείφθηκε στη Νέα Υόρκη, η κ. Παναγιώτου είπε πως το Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να συζητήσει και να βρει τρόπους για αποφυγή ασφυχτικών χρονοδιαγραμμάτων, επιδιαιτησίας και σύγκλησης Διεθνούς Διάσκεψης.

Πηγή: ΚΥΠΕ




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση