Ad Code

Responsive Advertisement

Τη στρατηγική εξόδου από το Αφγανιστάν χαράσσει στη Λισαβόνα το ΝΑΤΟ


H στρατηγική του ΝΑΤΟ στο θέμα του Αφγανιστάν τίθεται επί τάπητος το Σάββατο στη συνάντηση των ηγετών της Συμμαχίας με τον πρόεδρο της χώρας Χαμίντ Καρζάι.«Η κατεύθυνση είναι σαφής: βαδίζουμε προς μια 'αφγανοποίηση' που αποβλέπει στη μεταβίβαση περιοχή προς περιοχή της ευθύνης της ασφάλειας της χώρας στις αφγανικές δυνάμεις» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο Δανός αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να αναλάβει το ίδιο το Αφγανιστάν την ασφάλειά του απέναντι στους Ταλιμπάν.


Στόχος της Συμμαχίας είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014.


Πάντως, δεν είναι λίγοι οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και του Πενταγώνου που εκφράζουν αμφιβολίες για την «προθεσμία» του 2014, εξαιτίας της απειλής που αποτελούν οι Ταλιμπάν για την αδύναμη αφγανική κυβέρνηση.


Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να εγκριθεί ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης συνεργασίας με την κυβέρνηση του Χαμίντ Καρζάι.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση