Ad Code

Responsive Advertisement

Ραγδαίες αλλαγές στη Citibank Ελλάδος Πηγή:www.capital.gr


Στους τομείς των καρτών και της διαχείρισης περιουσίας αναμένεται να επικεντρωθεί η Citibank Ελλάδος, αποσυρόμενη ουσιαστικά από τον τομέα των δανειοδοτήσεων. Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της τράπεζας, δήλωσαν ότι "αναζητώντας τρόπους βελτίωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και λαμβάνοντας υπόψη τις στρατηγικές προτεραιότητες, η Citigroup σε παγκόσμιο επίπεδο και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της λειτουργίας του consumer banking προκειμένου η τράπεζα να εστιάσει στους τομείς Διαχείρισης Περιουσίας και Καρτών στους οποίους διατηρεί συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά".

Tο 80% των καταστημάτων που θα κλείσει η τράπεζα βρίσκονται στο νομό Αττικής, ενώ η σχετική λίστα αναμένεται να ανακοινωθεί εσωτερικά στην τράπεζα αργότερα σήμερα. Σημειώνεται ότι η τράπεζα απασχολεί προσωπικό περίπου 1.400 ατόμων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το "πακέτο" αποχώρησης που προσφέρεται στους υπαλλήλους έχει εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και ήδη πολλοί εργαζόμενοι προσφεύγουν οι ίδιοι στη Μονάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, ζητώντας να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρονται. 


Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρ. Βασιλειάδης, ενημέρωσε εχθές το απόγευμα το προσωπικό της τράπεζας, διαψεύδοντας τις φήμες ότι ο ίδιος πρόκειται να αποχωρήσει και διαβεβαιώνοντας ότι το κλείσιμο των καταστημάτων δεν σημαίνει ότι η Citibank αποχωρεί από την Ελλάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αττική θα κλείσουν τα καταστήματα που λειτουργούν σε Χαϊδάρι, Αργυρούπολη, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Φιλαδέλφεια, Δάφνη, Περιστέρι, Πεύκη, Πατήσια, Φάληρο, Ελληνικό, Καλαμάκι, Παλλήνη, Αχαρνών, Χολαργό, Μελίσσια, Κερατσίνι, Γρ. Λαμπράκη, Ηλεκτρικό Πειραιά, Αγ. Ανάργυροι, Γαλάτσι, Ερυθρό, Ίλιον, Μαρούσι, Καλλιθέα και Βύρωνα. 


Τί απαντά ο Σύλλογος Εργαζομένων

Σοβαρές ενστάσεις για τις αποφάσεις της διοίκησης της τράπεζας εγείρει με επιστολή του ο Σύλλογος Εργζομένων της τράπεζας.


Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:


«Κύριοι, Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα όσα ανέφερε η κ. Α. Μαλούχου στην τηλεδιάσκεψη της 24/11/2010 στους εργαζόμενους του Δικτύου, τα οποία θεωρούμε ότι είναι εκτός του πλαισίου των συζητήσεων που έχουν γίνει μεταξύ Συλλόγου, ΟΤΟΕ και Διοίκησης της Τράπεζας.


1. Τίθενται ασφυκτικά πλαίσια στους εργαζόμενους για να αποφασίσουν μέσα σε τέσσερεις εργάσιμες ημέρες-έως 30.11.2010- εάν ενδιαφέρονται για τις σήμερα προκυρηχθείσες θέσεις εργασίας και μέχρι 10.12.2010 για την αποδοχή πακέτου χωρίς να δίνονται εναλλακτικές λύσεις.


2. Οι προκυρηχθείσες θέσεις εργασίας (Job Postings) είναι ελάχιστες-12 μόνον- συγκριτικά με τις θέσεις εργασίας που καταργούνται στο Δίκτυο.


3. Είναι απαράδεκτος και παράνομος ο σχεδιασμός της Τράπεζας να παραμείνουν σπίτι τους οι υπάλληλοι του Δικτύου για τους οποίους δεν θα έχει βρεθεί θέση εργασίας μέχρι 30.11.2010 καθώς ουσιαστικά σημαίνει πως τίθενται σε διαθεσιμότητα. Η παραπάνω μεθοδολογία δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου» αλλά ως ασφυκτική πίεση στους εργαζόμενους για να αποχωρήσουν από την Τράπεζα και για το λόγο αυτό το ΔΣ ζητάει την Άμεση ανάκλησή τους.


Ο Σύλλογος και η ΟΤΟΕ, κατά την προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα 29.11.2010 ζητούμε να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία και να γίνουν διαπραγματεύσεις για όλες οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος».


Αναστάτωση επικρατεί στη Citibank Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ανακοινώθηκε στο προσωπικό της τράπεζας ότι θα κλείσουν άμεσα 31 από τα 72 υποκαταστήματα της τράπεζας.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα ολοκληρωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ουσιαστικά 200 εργαζόμενοι της τράπεζας θα αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Σημειώνεται ότι η Citibank στην Ελλάδα απασχολεί 1.150 άτομα, ενώ κατά μέσο όρο στο κάθε κατάστημα απασχολούνται 6 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναβρασμός στην τράπεζα έχει ενταθεί τον τελευταίο μήνα, ενώ στο διάστημα αυτό συζητούνται σχέδια και προγράμματα εθελουσίας εξόδου αντίστοιχα και με αυτό που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς και αφορά χρηματοδότηση μακροχρόνιας άδειας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποχώρησε από τη Citibank η διευθύντρια Operations


Πηγή:www.capital.gr

Της Νένας Μαλλιάρα



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση