Ad Code

Responsive Advertisement

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗ GUARDIAN ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ


Πρωτοφανή επίπεδα βίας μπορεί να γνωρίσει το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων σε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στην Καμπούλ. Ο Μαρκ Σέντουιλ, πολιτικός ομόλογος του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους, προσέθεσε ότι η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις αφγανικές δυνάμεις, ίσως να μη γίνει το 2014, αλλά πολύ αργότερα.

Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για «μεταβίβαση» των αρμοδιοτήτων της διεθνούς δύναμης ISAF στον απροετοίμαστο στρατό και την αστυνομία του Αφγανιστάν απολαμβάνει της στήριξης πολλών κρατών, που αν και συνεισφέρουν στρατεύματα, θέλουν να απεμπλακούν γρήγορα από τις πολεμικές επιχειρήσεις. Παρά τις ελπίδες της συμμαχίας για λήξη των υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση επιχειρήσεων κατά των Ταλιμπάν, δυτικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη εκπαίδευσης και υποστήριξης αφγανικών δυνάμεων, αλλά και της διατήρησης «στρατηγικής εποπτείας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σέντουιλ.

Ο ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος παραδέχεται, ωστόσο, ότι η εξέγερση θα συνεχίσει σε πολλά σημεία της χώρας. «Η βία θα είναι τραγική για τα δυτικά μέτρα», είπε ο κ. Σέντουιλ. Σε μία τέτοια περίπτωση, μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα σε μάχιμο ρόλο.

Δεδομένων των παραπάνω θεμάτων, ο κ. Σέντουιλ υπογράμμισε ότι το χρονικό όριο του 2014 είναι «ρεαλιστικό, αλλά όχι εγγυημένο», ενώ προειδοποίησε ότι η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων δεν αποτελεί την «οικονομική λύση», που θα επέτρεπε στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ να αποχωρήσουν γρήγορα. Το ΝΑΤΟ, στο μεταξύ, αποφεύγει να δώσει λεπτομέρειες για τις επαρχίες της χώρας από όπου θα αρχίσει η αποχώρηση ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, μη θέλοντας να μετατρέψει τις επαρχίες αυτές σε επίκεντρο της δράσης των Ταλιμπάν.

Η ευθύνη στις επαρχίες

Ο κ. Σέντουιλ ανέφερε την εκτίμησή του ότι το ΝΑΤΟ θα παραδώσει τον έλεγχο πολλών επαρχιών ταυτόχρονα στην κυβέρνηση της Καμπούλ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Η μεταβίβαση της ευθύνης της τήρησης της ασφάλειας και της ανοικοδόμησης της χώρας θα εξαρτάται από την κάθε επαρχία και την πρόοδο της ειρήνευσης σε αυτή.

Ακόμη και μετά την αποχώρηση δυτικών δυνάμεων, όμως, το Αφγανιστάν θα συνεχίσει να χρειάζεται οικονομική στήριξη, της τάξης των 6 δισ. δολαρίων τον χρόνο.

ΠΡΕΖΑ TV





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση