Ad Code

Responsive Advertisement

"Υπεράνω" φόρου περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες


Ως χώρα φτωχών "ελεύθερων επαγγελματιών" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Ελλάδα σύμφωνα με τις δηλώσεις εισοδήματος που κατατέθηκαν το 2009 και μετά βίας αγγίζουν εισοδήματα 10.500.
Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι επτά στους δέκα δήλωσαν εισόδημα μικρότερο ακόμα και από αυτό των αγροτών που κατά μέσο όρο δηλώνουν 11.429 ευρώ. Ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στα... όρια της φτώχειας, οι μισθωτοί στη χώρα μας "ευημερούν", καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", εμφανίζονται με μέσο όρο αποδοχών στις 19.234 ευρώ, ακολουθούμενοι από τους συνταξιούχους με 15.885 ευρώ.
Βάσει αυτών, τα φορολογικά βάρη σηκώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, καταβάλλοντας ουσιαστικά το 52,9% του συνολικού φόρου εισοδήματος, ενώ εισοδηματίες, εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες μόλις το 16%.
Τον περασμένο χρόνο, 5.348.005 άτομα δήλωσαν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο, 60 μόλις άνθρωποι δήλωσαν εισοδήματα άνω των 900.000 ευρώ, ενώ 36.000 περίπου νοικοκυριά δήλωσαν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
Τα νομικά πρόσωπα κατέβαλαν το 30,79% και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι (εισοδηματίες, εμποροβιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) πλήρωσαν το 16,62% των συνολικών φόρων.
cosmo.gr



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση