Ad Code

Responsive Advertisement

Το ΔΝΤ ζήτησε επιμήκυνση του χρέους


Την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε την Παρασκευή το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη δεύτερη εξέταση της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε και το ενδεχόμενο παράτασης της αποπληρωμής του δανείου που έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, που απορρέει από μια τριετή Διευθέτηση Ετοιμότητας Διάθεσης (ΔΕΔ), το έως τώρα συνολικό ποσό που έχει δοθεί ανήλθε σε περίπου 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ.


Μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο γενικός διευθυντής και αναπληρωτής πρόεδρος, Μουρίλο Πορτουγκάλ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση της εικόνας της οικονομίας.


Έτσι στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής του δανείου: «Μια διευθέτηση για την Ελλάδα και τη μετάβασή της σε καθεστώς Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού, που προβλέπει μεγαλύτερες παρατάσεις της περιόδου αποπληρωμής σε σύγκριση με την τρέχουσα Διευθέτησης Ετοιμότητας Παροχής, θα προωθηθεί για εξέταση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ όταν επιτευχθούν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για μια παράλληλη παράταση της λήξης των δικών τους δανείων», τόνισε ο Μουρίλο Πορτουγκάλ.





Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση