Ad Code

Responsive Advertisement

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΆΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ


Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής θα συζητηθούν μεταξύ της κυπριακής ηγεσίας και της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο, Κρίστοφ Στέγκμανς,στις συνομιλίες  στη Λευκωσία, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς επίσης "θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και ζητήματα που παίζουν ρόλο στην περιοχή".

Ωστόσο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου για το εάν η κα Μέρκελ θα ζητήσει από την κυπριακή ηγεσία υποχωρήσεις στο θέμα του απευθείας εμπορίου της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου, δηλώνοντας ότι "οι συζητήσεις θα γίνουν στην Κύπρο" και δεν θέλει να τις προκαταλάβει.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ "αφορά αποκλειστικά την Κύπρο ως χώρα- μέλος της Ε.Ε." και η κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της επίσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής Ρούπρεχτ Πόλεντς, είχε ζητήσει από την κυπριακή ηγεσία προ ημερών υποχωρήσεις στο θέμα του απευθείας εμπορίου.

Επίσης, όπως έχει προγραμματιστεί, η κ. Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γκαίτε, το οποίο βρίσκεται επί της διαχωριστικής γραμμής στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, όπου η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας πολιτών και από τις δύο πλευρές.

"Το Ινστιτούτο βρίσκεται σε μια περιοχή που συμβολίζει με ιδιαίτερο τρόπο την ειδική κατάσταση στην Κύπρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο.

Μετά τη μονοήμερη επίσκεψή της στην Κύπρο η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί τη Μάλτα.

ΠΡΕΖΑ TV




Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση