Ad Code

Responsive Advertisement

Στην «Ψηφιακή Σύγκλιση» η δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος

  Εντάχθηκε η οριζόντια πράξη "Υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας" με κωδικό MIS 296684 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Τη σχετική απόφαση με την οποία δημιουργείται υπηρεσία ηλεκτρονικών καταγγελιών επιχερήσεων και πολιτών για ηλεκτρονικές παράνομες δραστηριότητες και υπηρεσία προστασίας από ηλεκτρονικές εγκληματικές δραστηριότητες (προληπτική /αποτρεπτική) υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Αντ. Μαρκόπουλος και φορέας χρηματοδότησης του έργου θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 2.744.825 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 27 μήνες.

Η πράξη προβλέπει την εγκατάσταση και δικτύωση εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και εξειδικευμένου λογισμικού στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΔΗΕ) για την προληπτική και αποτρεπτική αντιμετώπιση κινδύνων από εγκληματικές πράξεις κατά φυσικών και νομικών προσώπων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εξωστραφούς δράσης του, το σύστημα θα δέχεται Δηλώσεις / καταγγελίες / αιτήματα από πολίτες και θα επιστρέφει σχετικό περιεχόμενο. Η πράξη προβλέπει επίσης ευρεία δημοσιότητα / ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δόκιμες πρακτικές αναγνώρισης και αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που συντελούνται μέσω ή με τη βοήθεια ΤΠΕ.

http://www.i-reportergr.com/
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση