επιστημονικές έρευνες δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Food Technology.
Ιδού λοιπόν η λίστα:
1. Κριθάρι: 11 κλινικές μελέτες τα τελευταία 20 χρόνια απέδειξαν πως η αυξημένη κατανάλωση προϊόντων κριθαριού μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη και ειδικά την LDL.
2. Καστανό Ρύζι: Μειώνει δραματικά τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2.
3. Σίκαλη: Σύμφωνα με τις έρευνες, η σίκαλη βελτιώνει την γκλυκαιμική σύσταση των τροφίμων ενώ το ψωμί σίκαλης μειώνει την αίσθηση της πείνας πριν και μετά το φαγητό.
4. Αμύγδαλα: 300 θερμίδες από αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετά για μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακού προβλήματος.
5. Φουντούκια: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι καλό είναι να καταναλώνονται ολόκληρα και αυτό γιατί τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται στο φλοιό τους.
6. Ελαιοκάρυδα: Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η Βιταμίνη Ε των ελαιοκάρυδων μπορεί να παρέχει νευρολογική προστασία, καθυστερώντας την ανάπτυξη της εκφύλισης του κινητικού νευρώνα.
7. Φυστίκια Αιγίνης: Τα φυστίκια έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως αποκάλυψε έρευνα του 2010.
8. Καρύδια: Μια διατροφή πλούσια σε καρύδια μειώνει τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών παθήσεων σε αυτούς που έχουν διαβήτη τύπου 2.
9. Μαύρα μούρα: Μελέτη του 2010 βρήκε ότι τα μαύρα μούρα είναι αποτελεσματικά στην αποτροπή εντερικών όγκων σε ποντίκια.
10. Βατόμουρα: Η καθημερινή πρόσληψη βατόμουρων βελτιώνει τα επίπεδα ινσουλίνης σε παχύσαρκους μη διαβητικούς ασθενείς.
11. Μπρόκολο: Το μπρόκολο σχετίζεται με τον μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη
12. Τομάτες: Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με υπέρταση που κατανάλωναν καθημερινά δύο τομάτες είχαν μείωση της αρτηριακής τους πίεσης
irenepan.posterous.com
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Social Plugin