Ad Code

Responsive Advertisement

Δεύτερος θάνατος στην Ελλάδα από τη νέα γρίπη

Πρόκειται για άνδρα 30 ετών από την Αίγυπτο, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Σωτηρία τις τελευταίες τρεις μέρες. Αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιστημόνων περίπου το 15% του πληθυσμού θα προσβληθεί φέτος από τον ιό Η1Ν1.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσαγκρής, καθοριστικό ρόλο παίζει η έγκαιρη έναρξη της αντιικής αγωγής, καθώς πολλοί ασθενείς πέρυσι και φέτος νοσηλεύθηκαν σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή κατέληξαν, όπως η 53χρονη γυναίκα στις Σέρρες πριν τρεις μέρες επειδή δεν απευθύνθηκαν εγκαίρως στον γιατρό.

Οι ασθενείς πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό μετά την τρίτη ημέρα των συμπτωμάτων εφόσον αυτά δεν υποχωρούν ή όταν ο πυρετός είναι πολύ υψηλός και δεν πέφτει εύκολα με τα αντιπυρετικά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι το 70% του πληθυσμού στη χώρα μας δεν έχει αναπτύξει αντισώματα για τον ιό. Ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί, καθώς η γρίπη είναι ήπια και οι ευπαθείς ομάδες που έχουν εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη καλύπτονται και για τον Η1Ν1.

i-Reporter
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση