Ad Code

Responsive Advertisement

ΗΠΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα για την οπλοκατοχή

Το 81% των Αμερικανών που έχουν όπλα και το 86% όλων των Αμερικανών, τάσσονται υπέρ της εφαρμογής αυστηρότερων μέτρων για την οπλοκατοχή, ώστε να μην μπορούν εγκληματίες και άτομα με νοητικά ή ψυχικά προβλήματα να αποκτούν με “σύμμαχο” το νόμο όπλα.

Πρόσφατη δημοσκόπηση, που πραγματοποίησαν σε δείγμα 1.003 ψηφοφόρων από τις 11 έως τις 13 Ιανουαρίου, οι εταιρείες American Viewpoint και Momentum Analysis, για λογαριασμό της οργάνωσης “Δήμαρχοι Εναντίον της Παράνομης Οπλοκατοχής” (Mayors Against Illegal Guns), έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζουν ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικοί οι έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών όπλων, ανεξάρτητα από το εάν αγοράζουν το όπλα από κατάστημα με άδεια ή από ιδιώτη σε εκθέσεις όπλων. Μάλιστα, ποσοστό 90% των ερωτηθέντων, υπογράμμισε την ανάγκη, να καλυφθούν τα κενά στις βάσεις δεδομένων της κυβέρνησης, που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν εγκληματίες, ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους και άλλους να αποκτούν όπλα.
O ισχύων ομοσπονδιακός νόμος απαγορεύει την κατοχή όπλων σε όσους έχουν κριθεί “επικίνδυνοι” για τον εαυτό τους ή τους άλλους, καθώς και σε όσους έχουν καταδικαστεί, είναι φυγάδες ή χρήστες ναρκωτικών.
Σημειώνεται ακόμη, πως για την αγορά όπλου από ένα κατάστημα με άδεια, απαιτείται ο έλεγχος του ιστορικού του αγοραστή, όμως ο νόμος στις περισσότερες πολιτείες δεν προβλέπει ανάλογους ελέγχους, για όσους αγοράζουν όπλα από ιδιώτες πωλητές σε εκθέσεις.
cosmo.gr
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση