Ad Code

Responsive Advertisement

Επικίνδυνη η κατάσταση στο Λίβανο

Η Σαουδική Αραβία εγκατέλειψε τις από κοινού με τη Συρία μεσολαβητικές προσπάθειες στη λιβανική πολιτική κρίση, δήλωσε σήμερα ο σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών Σαούντ αλ-Φάισαλ, ο οποίος χαρακτήρισε "επικίνδυνη" την κατάσταση στο Λίβανο.

Σε δηλώσεις του στο αραβικό δυρυφορικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, ο πρίγκηπας Σαούντ προειδοποίησε εξάλλου για το ενδεχόμενο "διαίρεσης" της χώρας.

Ο υπουργός εξήγησε ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα είχε άμεσες επαφές με το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ "για την επίτευξη συνολικής λύσης στο λιβανικό πρόβλημα, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα".

"Αυτό είχε ως συνέπεια να εγκαταλείψει ο βασιλιάς τις προσπάθειες", τόνισε.

Ο πρίγκηπας Σαούντ εκτιμά ότι η κατάσταση στο Λίβανο είναι "επικίνδυνη" μετά την κατάθεση του κατηγορητηρίου του Ειδικού Δικαστηρίου για το Λίβανο (TSL) σχετικά με τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

Ο σαουδάραβας υπουργός προειδοποίησε για το ενδεχόμενο "διαίρεσης ή απόσχισης" στο Λίβανο που θα "τον κατέστρεφε ως κράτος στο οποίο συνυπάρχουν ειρηνικά διαφορετικές κοινότητες και θρησκείες".

i-Reporter Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση