Ad Code

Responsive Advertisement

Χωρίς πρακτική αξία οι αλλαγές του νόμου περί ευθύνης υπουργών

Ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα θα είναι οι τροποποιήσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που παρουσίασε χθες, «εκτός ημερήσιας διάταξης», στο Υπουργικό Συμβούλιο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης.
Και είναι χωρίς αντίκρισμα, διότι στο θέμα της παραγραφής που είναι και το κρίσιμο σημείο δεν αλλάζει τίποτα, αφού η παραγραφή παρατείνεται, μόνο αν η Βουλή ,που από το Σύνταγμα είναι μόνη αρμοδία για τη δίωξη εν ενεργεία και διατελεσάντων υπουργών και υφυπουργών, έχει προφθάσει να ασκήσει δίωξη. Όμως η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες που πρακτικά αδύνατον να φθάσει στη δίωξη πριν την παραγραφή.
Είναι επόμενο δε ότι ούτε και οι άλλες αλλαγές που ανακοίνωσε ο υπουργός θα έχουν αντίκρισμα, αφού για να εφαρμοστούν αν έχει επέλθει η παραγραφή, αφού παντός νόμου κατισχύει το Σύνταγμα.
Το άρθρο 86 του Συντάγματος περιγράφει ακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και δεν αφήνει κανένα περιθώριο τροποποίησης του νόμου. Ο νόμος μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμη και να καταργηθεί και οι υπουργοί να δικάζονται όπως όλοι οι πολίτες, από την τακτική Δικαιοσύνη, μετά από αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου 86 του Συντάγματος.

http://www.kentri.gr/

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση