Ad Code

Responsive Advertisement

Παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ ο Εχούντ Μπαράκ, δημιουργεί νέο κόμμα


Νέα πολιτική κρίση ξέσπασε τη Δευτέρα στο Ισραήλ, μετά την απόφαση του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ να παραιτηθεί από τους Εργατικούς και να δημιουργήσει δικό του κόμμα. Μαζί με τον Μπαράκ, αποχωρούν άλλοι δύο υπουργοί, καθώς και δύο Εργατικοί βουλευτές.

Όπως έγινε γνωστό, ο Εχούντ Μπαράκ πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από το Εργατικό Κόμμα μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας Ματάν Βιλνάι, τον υπουργό Γεωργίας Σαλόμ Σιμχόν και άλλους δύο βουλευτές, τον Εϊνάτ Γουίλφ και τον Ορίτ Νοκέντ.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, το νέο κόμμα θα ονομάζεται «Ανεξαρτησία» (Ha Hatzmahout).

Άγνωστες είναι προς το παρόν οι επιπτώσεις που θα έχει στην κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου η αιφνιδιαστική κίνηση του Εχούντ Μπαράκ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κυβερνητικός συνασπισμός διατηρεί την πλειοψηφία στην ισραηλινή Βουλή, την 120μελή Κνεσέτ, με 74 έδρες.

Η κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ προέκυψε μετά τις πλέον αμφίρροπες εκλογές στην ιστορία της χώρας, τον Φεβρουάριο του 2009.

Οι εκλογές δεν ανέδειξαν αυτοδύναμη κυβέρνηση και παρόλο που το κόμμα Καντίμα της Τζίπι Λίβνι ήρθε πρώτο, ο πρόεδρος της χώρας Σιμόν Πέρες έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του Λικούντ, αφού ο ηγέτης της δεξιάς είχε μεγαλύτερη υποστήριξη στο ευρύτερο δεξιό μπλοκ.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση